Перший заступник голови Львівської обласної ради Василь Пісний – учасник Відритого тижня єврорегіонів

Перший заступник голови Львівської обласної ради Василь Пісний бере участь в 11-ому Відритому тижні європейських регіонів, який проходить у Брюсселі (Королівство Бельгія) у період з 7 до 10 жовтня 2013 року.

Зокрема, 8 жовтня 2013 року відбулася зустріч першого заступника голови Львівської обласної ради Василя Пісного з Президентом Асоціації європейських регіонів Пані Ханде Озсан Бозатлі.

Під час зустрічі Василь Пісний наголосив на тому, що Відкритий тиждень у Брюселі – це захід, який говорить сам за себе. «Бути відкритими, поглиблювати, доповнювати, зміцнювати співпрацю, підтримувати одне одного - це не просто назва, а стимул до предметного діалогу з європейськими інституціями, європейськими країнами та його партнерами, між регіонами та містами, спрямованого на розширення спектру регіонального, міжтериторіального та секторального співробітництва. Саме під таким гаслом ми наразі рухаємось до Вільнюсу. Ми в Україні знаємо, що треба для цього робити і робимо це», - зауважив перший заступник очільника Львівської обласної ради.

За словами Василя Пісного, успішність європейського проекту доведена рівнем політичного та економічного розвитку держав-членів ЄС, безпеки та добробуту громадян, роллю та впливом ЄС на регіональній та світовій аренах, що підтверджується провідними місцями держав-членів у всіх світових рейтингах.

Перший заступник голови Львівської обласної ради висловив й переконання у тому, що європейська інтеграція є незмінним пріоритетом внутрішньої та зовнішньої політики України. Це – аксіома. Вона підтримується абсолютною більшістю громадян і відповідає довгостроковим стратегічним інтересам Української держави. Саме на побудову такої європейської моделі розвитку держави спрямовані реформаторські зусилля Уряду.

«Сьогодні ми стоїмо за кілька кроків до підписання Угоди. Останніх, але дуже складних та відповідальних кроків. Незалежно від особистих чи емоційних оцінок, у нас немає альтернативи віднайденню взаємоприйнятного компромісу та відновлення довіри між Україною та ЄС, оскільки цього вимагає стратегічний курс України на європейську інтеграцію. Саме за цією логікою вибудувані відносини ЄС з тими країнами, яких він сприймає як потенційних кандидатів на членство в ЄС.

І, хоча де-юре, поки що ми не маємо цього статусу, де-факто він доводиться порядком денним наших відносин з Євросоюзом, манерою спілкування, ступенем взаємної відкритості, а також тотожністю вимог, які ЄС ставить перед Україною та країнами-кандидатами. Саме тому цього року ми не маємо права на помилки або затримки», - наголосив Василь Пісний.

Довідка.

Відкритий Тиждень європейських регіонів (European Open Days Week) є найбільшою щорічною публічною подією регіонального масштабу в Європейському Союзі, що збирає близько 5000 учасників з усієї Європи, серед яких представники органів місцевої влади та місцевого самоврядування, наукових кіл, ділової спільноти та засобів масової інформації.

Протягом чотирьох днів у Брюсселі відбудеться близько 100 різноманітних семінарів та практикумів, зосереджених переважно на таких пріоритетних темах, як: європейська політика зближення (EU Cohesion Policy) в цілях сталого регіонального розвитку; досвід територіальної та міжрегіональної співпраці та перспективи соціально-економічного зростання європейських регіонів; розвиток секторальної/галузевої взаємодії за допомогою європейської стратегії регіонального розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: