У Львові відбудется мистецький проект Art Meetings

З 10 по 14 жовтня 2013 року в Києві та Львові проходитиме третя частина міжнародного фестивалю Art Meetings. Організатори запланували ряд незвичайних подій, спрямованих на презентацію найцікавіших авторів Центральної  та Східної Європи. Проект покликаний розпочати співпрацю між сусідніми культурами.

«Таку зустріч у Львові ми проводимо вдруге та дуже раді співпрацювати з львівськими колегами. Наш фестиваль дає змогу зустрітись українцям та полякам і співпрацювати у творчій сфері»,- зазначив Роберт Хмєлєвскі,  організатор, директор клубу «Фірлей»

Під час події виступатимуть незалежні артисти з трьох країн: українська Zapaska, польські Pustki i Paristetris та естонський гурт Sibyl Vane.

«Цьогорічний фестиваль має бути дуже плідним та цікавим. Захід особливий тим, що має унікальний набір мистецьких заходів, які залишать свій слід у мистецькому середовищі та укріплять мистецько-культурну співпрацю між Вроцлавом і Львовом»,- зазначила Йоанна Пясецька, організатор.

За ініціативи Art Meetings будуть створені також міжнародні музичні колаборації, між іншим спільний концерт Zapaska та Pustki або Art Meetings Orchestra, унікальна група імпровізаторів створена за ініціативою відомого трубача Пйотра «Дамаса» Дамасєвіча, який запросить до співробітництва українських музикантів.

«Співпраця з Вроцлавом є дуже важливою для нас і ми не могли відмовитись, коли наші польські друзі запропонували провести декілька арт-заходів у Львові»,- зазначив Юрій Гнатковський,  директор Львівського палацу мистецтв

Музичну частину Art Meetings урізноманітнить форум networking Share the Culture, який поєднає культурну сферу Європи. В рамках зустрічей відбудеться цикл професійних дискусійних платформ, про будову міцних та довготривалих відносин між учасниками культурго життя.

Ярослав Альохін

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: