Флешмоб проти видобутку сланцевого газу пройшов у центрі Львова (фото)

Сьогодні з 10-ої ранку на пл. Ринок збирали підписи проти ухвали сесії Львівської обласної ради від 03.10.13р. «Про погодження проекту Угоди, про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська, між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б.В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська». А в 13:00 відбувся флешмоб, на якому депутати постали у вигляді страшного ката, повідомляють в ГО «СПАС».

Сама акція проводилась за заявкою ГО «СПАС». А в обласну раду, скерували заяви з своїми протестами декілька громадських організацій. Разом, пліч-о-пліч стояли представники «СПАСу», активіст Наталка Криничанка, учасники руху «За тверезу Україну».

Нагадуємо, 3 жовтня на сесії Львівської обласної ради, депутати фактично дозволили «Шеврону» видобувати газ в області. «За» погодження угоди проголосувало 67 депутатів із 101, які приймали участь. Зокрема, рішення підтримали обранці громади від «Удару», Партії регіонів, Партії промисловців і підприємців, «Батьківщини», Народного Руху України.

«Сьогодні ми збирали підписи громади до заяви протестного змісту у Львівську обласну раду. Ми просто обурені ухвалою депутатів Львівської обласної ради, яка була винесена з порушеннями регламенту, без необхідних узгоджень проекту з профільною депутатською комісією.

Ми вже сьогодні відкрито заявляємо свою позицію. І до нас доєднуються інші громадські активісти, підтримують люди. Наша акція нагадує депутатам про кредит довіри населення та контроль з боку громади. А вирішення одноособово, поза думкою громади, питання надр в Галичині – це межа, за якою руйнуються базисні правові гарантії населенню України. Суспільний договір населення із владою, описаний кодексами та основним законом – Конституцією України.

На флешмобі кат з сокирою символізував депутатів облради 3-го жовтня, а дівчина засуджену на смерть  - Галичину.

Сьогодні до нас підходило багато людей. Хтось ставив свій підпис, хтось вступав у диспути. Так, депутат від Львівської міської ради від ВО Свобода Ігор Лозинський, вважає що підтримувати нецивілізований видобуток сланцевого газу в Україні не варта. Він нагадав про питання партійного лідера Свободи Олега Тягнибока, до німецького дипломата: «Чому сланцевий газ не видобувають у Німеччині?». Також, заявив що свободівці підтримують будь які альтернативні види енергії загалом, але без шкоди навколишніму середовищу. Підходили до нас і окремі посадовці Львівської міської ради. Висловлювали побажання щодо боротьби з корупцією. З їх слів, корінь проблеми не в екологічних ризиках видобутку сланцевого газу, а саме в економічному аспекті та повальній корупції. Проходив повз наш зелений намет і сам очільник міста, Андрій Садовий. Зацікавлено оглянув присутніх, проте не мав часу висловити власну позицію, оскільки мав справи. З цією загадкою він пішов до службового авто, -  починався час обідньої перерви.

Вдячний всім хто сьогодні висловив свою підтримку. Якщо зворотнього зв’язку між громадою та депутатами Львівської обласної ради у питанні рішення щодо угоди про розподіл вуглеводів не відбудеться, ми готові діяти і далі, демократичним шляхом»,  - коментує заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.

IMG_0188 IMG_0192 IMG_0193 IMG_0211

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: