Франція не вірить Януковичу і думає чи підписувати Угоду про Асоціацію

Якщо влада думає, що варто прийняти ще кілька євроінтеграційних законів і можна святкувати підписання Угоди про асоціацією з ЄС, то вона глибоко помиляється…

Принаймні, після сьогоднішньої моєї та Дмитра Святаша зустрічі з представниками МЗС Французької Республіки, як співголів міжпарламентської групи Україна – Франція – це стало остаточно зрозумілим.

Це перед нашими громадянами влада в овечій шкурі може корчити з себе європейських демократів. Тільки от наші партнери з Євросоюзу у це не вірять.

У них є великі сумніви, чи будуть євро інтеграційні закони, за які сьогодні голосує весь парламент майже одноголосно – працювати на практиці.

Як сказав на зустрічі Ерік Фурньє, керівник Департаменту континентальної Європи МЗС Франції, на сьогоднішній день у французькому уряді не знають, якою буде позиція Франції 28 листопада на момент підписання Угоди про асоціацію. Французький уряд в роздумах, чи підписувати з Україною Угоду у Вільнюсі, чи може все ж таки почекати і подивитись, як новоприйняті євроінтеграційні закони будуть втілюватися в життя у нашій країні.

І головною причиною такої невизначеності є подальша доля Юлії Тимошенко. У Європі не можуть зрозуміти, чи готова нинішня українська влада звільнити Тимошенко. Бо вона не тільки для французів, а для всієї європейської спільноти стала головним прикладом вибіркового правосуддя.

Більше того, на думку наших гостей, одним з оптимальних варіантів звільнення Юлії Тимошенко є декриміналізація статті, за якими вона була засуджена. Такий законопроект, під моїм та Миколи Томенка авторством, вже давно зареєстрований в парламенті, але його навіть до порядку денного не включають.

Затягування з вирішенням проблеми Ю.Тимошенко, породжує все більше сумнівів і не тільки у Франції.

А це дуже тривожний дзвінок для нашої влади. Бо не тільки в Україні розуміють, що доля Юлії Тимошенко вирішується не у Верховній Раді…

Сергій МІЩЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: