Інвестори чекають Угоди про асоціацію, - експерт

Інвестори мають дуже велику зацікавленість і Україною, і Львівщиною, але усі чекають підписання Угоди про Асоціацію. Про це на прес-конференції повідомив директор департаменту економіки Львівської ОДА Денис Шмигаль, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Як повідомив Денис Шмигаль, у області кожного тижня відбувається декілька зустрічей із потенційними інвесторами.

«Зацікавленість до Львівщини у інвесторів є надзвичайно висока, але вони усі чекають підписання Угоди про асоціацію. Тоді, кажуть, і буде захід в Україну і в область, а у нас у цьому насправді є переваги, адже ми межуємо із кордоном із Польщею – ЄС, розбудовуємо митні переходи і до кінця року ще один митний пункт пропуску буде відкритий на Львівщині», - повідомив Денис Шмигаль.

Він також додав, що серед традиційних причин, які інвестори називали у переліки тих, що відлякують їх від вкладання коштів в Україну, також звучали – надзвичайно довгі процедури відведення земельних ділянок місцевими громадами та підключення усіх енергоносіїв, світла, води тощо, адже у середньому ці процедури займають півтора року часу від моменту задуму.

За словами Шмигаля, процес «заселення» інвестора потрібно спрощувати і скорочувати у часі і це питання перебуває на особистому контролі Президента України Віктора Януковича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: