Кластер ІТ-ВРО Львова налагоджує співпрацю зі спільнотами міста

Львів є одним із лідерів IT-індустрії України за кількістю великих та середніх IT-компаній і висококваліфікованих кадрів. Географічна, культурна та ментальна близькість до Європи, відносно розвинена інфраструктура та наявність достатньої кількості вищих навчальних закладів, що щороку готують ІТ-спеціалістів, надають Львову величезний потенціал для розвитку в цій сфері.

Спільнота тестувальників програмного забезпечення (сайт спільноти Testers.Lviv.UA), яка була заснована в 2011 році представниками цієї професії, вважає за необхідне зробити свій внесок для розвитку ІТ у Львові та в Україні. Саме тому представники спільноти домовились підписати спільний меморандум про співпрацю та взаємопідтримку із Львівським кластером ІТ та бізнес-послуг.

Сторони, в особі одного зі співзасновників спільноти та виконавчого директора Кластеру ІТ, домовились про ефективний обмін інформацією, інформаційну підтримку та допомогу в організації навчальних та просвітницьких заходів.

«Ми є найбільшою організацією, що займається розвитком ІТ індустрії в західному регіоні та однією з найбільших в Україні. Ще від початку нашої діяльності ми розпочали співпрацю з університетами, органами місцевої влади та компаніями в спільних проектах, створивши концепцію «кластерного трикутника». Проте згодом ми зрозуміли, що цю концепцію потрібно розвивати у нову, назвімо її, «кластерний квадрат», важливим елементом якого є професійні спільноти. Ми тішимося, що у нас є перша формалізована співпраця з Testers.Lviv.UA та на черзі наступні. Ми вже приступили до підготовки спільного проекту, про який ви дізнаєтеся незабаром», – розповів Степан Веселовський, виконавчий директор Кластеру.

Меморандум є відкритий для підписання іншими учасниками, які бажають розвивати сектор ІТ та підвищувати рівень визнання цієї галузі Львова в державі та за її межами.

Довідка

Львівський кластер інформаційних технологій та бізнес-послуг – це асоціація провідних компаній з галузі інформаційних технологій (IT) та аутсорсингу бізнес-процесів (BPO), які спільно взяли на себе ініціативу з проведення системних змін у бізнес-середовищі міста.

Львівська спільнота тестувальників програмного забезпечення – це неформальне об’єднання  для спілкування і обміну досвідом у сфері тестування і не тільки. Спільнота займається проведенням безкоштовних семінарів, організовує конференції та зустрічі.

Детальніше про участь спільнот у Кластері читайте на сторінці - http://it-bpo.lviv.ua/communities/

Христина Процак

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: