У Львові презентували видання Любові Волошин

10 жовтня у Львівському Національному музеї ім. Андрея Шептицького відбулася презентація видання «Іванна Нижник-Винників: рання творчість у Львові» автора Любові Волошин.

У книзі висвітлений досі невідомий період творчості визначної української художниці Іванни Нижник-Винників, яка була однією з найталановитіших учениць мистецької школи Олекси Новаківського.

В основу книги лягли архівні матеріали та закордонні літературні джерела, а також  32 малярські твори. Зокрема, у виданні досліджено ранній період творчості художниці, який пройшов у Львові до періоду Другої Світової війни.

У своєму виступі під час презентації депутат обласної ради та заступник голови Львівської обласної Спілки політичних в'язнів України Юрій Зірченко передав присутнім вітання від голови Львівської обласної ради Петра Колодія та депутатського корпусу.

Також Юрій Зірченко зазначив: «Поява такого видання – це ще одна цеглина, вкладена в будову культури нашої нації, що, своєю чергою, не може не залишити відбиток на розвитку цивілізації в цілому».

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: