Сьогодні у Львові - концерт з нагоди 100-річчя від дня народження Вітольда Лютославського

Сьогодні у Львівській філармонії в рамках Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти» відбудеться концерт присвячений 100-річчю від дня народження знаменитого польського композитора та диригента Вітольда Лютославського. Ювілейний концерт розпочнеться із двох найвідоміших оркестрових творів композитора: MI-PARTI та Lancuch II, а на завершення концерту прозвучить перший найчастіше виконуваний у світі твір ЛютославськогоКонцерт для оркестру.  Солістом  у творі  Lancuch II для скрипки та симфонічного оркестру виступить польський  скрипаль Якуб Якович, лауреат премії «Паспорт «Політики» (2003) та нагороди «Орфей» Фестивалю «Варшавська Осінь» (2007), професор Музичного університету ім. Ф. Шопена у Варшаві.

Однією із ключових подій цього концертного сезону буде виступ Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під батутою польського маестро Антоні Віта. Прославлений диригент  виступав фактично у всіх музичних осередках Європи, Азії, Австралії й обох Америк. Він належить до невеликого кола митців, диски яких продано загальним накладом майже п’ять мільйонів екземплярів, також він є професором  диригентури Музичного університету ім. Ф. Шопена у Варшаві.

Концерт відбудеться за підтримки: Інституту музики і танцю у Варшаві,  Міністерства культури та національної спадщини Республіки Польща,  Польського інституту  у Києві, Фундації Pro Musica Viva. Дофінансовано з коштів Міністра Культури і Національної Спадщини Польщі, у рамках програми «Лютославський 2013 -Промеса», реалізованої Iнститутом Музики і Танцю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: