У Трускавці відбулось засідання Оргкомітету щодо Олімпійських ігор 2022

 Сьогодні, 11 жовтня, відбулось засідання Організаційного комітету з питань підготовки пропозицій до проекту заявки про здобуття права на проведення у 2022 році зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор в Україні. Засідання відбулось під головуванням віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула в Трускавці.

«Той фундамент, досвід, який ми здобули під час ЄВРО 2012, - безцінний. Я хочу подякувати за можливість працювати з кращими експертами, які радять багато чого у транспортному плані, і в плані прийому гостей. Вони радять, як зробити Львів ще привабливішим.

Робота складна, дуже амбітна. Важливою частиною є і промокампанія, позитивна, щоб показати, що ми все зможемо. Роботи багато, ми готові працювати, скільки треба», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, у Львові під час Зимових Олімпійський ігор будуть відбуватись змагання із видів спорту льодового кластеру. Для цього використовуватимуть багатофункціональну спортивну арену, яку вже почали будувати для Євробаскету 2015 року.

Як зазначив Олександр Вілкул, 5 листопада буде офіційно затверджено заявку України до Міжнародного Олімпійського комітету на Генеральній асамблеї НОК України.

«Після цього, 14 листопада, буде надіслано до МОК офіційний лист-декларацію про наміри нашої держави подати заявку на право проведення Зимової Олімпіади 2022. У березні 2014 року до МОК буде подано заявковий файл і гарантійні листи від НОК та керівництва міста Львова», - повідомив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

В липні 2014 року Виконавчий комітет МОК оприлюднить список міст-кандидатів. Місто, яке прийматиме 24-ті Зимові Олімпійські ігри, оберуть в липні 2015 року на засіданні МОК в Куала-Лумпурі (Малайзія).

Нагадаємо, Україна до 14 листопада має офіційно задекларувати наміри подавати заявку на проведення у Львові Зимових Олімпійських Ігор 2022 року. Попередньо у заявковому документі Львова на проведення зимової Олімпіади 2022 року буде включено три місця проведення змагань: Львів, Тисовець (Львівська область) та Боржава (Закарпатська область). Указом Президента України Головою оргкомітету з підготовки та подачі заявки на проведення в Україні Зимових Олімпійських ігор 2022 року призначено Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.

Львів’яни позитивно ставляться до ідеї проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року у Львові. Такими є результати, проведеного соціологічною агенцією «Фама» у липні 2013 року. Відтак, позитивно відповіли 61,6% із опитаних львів’ян, а 18,6% опитаних нейтрально оцінюють таку ідею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: