Наукове товариство імені Т.Шевченка заклало фундамент утвердження справжньої української ідеї, – Шемчук (фото)

14 жовтня у Львівському національного академічному театрі опери та балету ім. С.Крушельницької відбулась Урочиста академія з нагоди 140-річчя від часу заснування Наукового товариства ім. Шевченка.

Учасників урочистостей привітав голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук. «Сьогоднішня подія є визначальною для всього українства. Адже Наукове товариство імені Тараса Шевченка, яке засноване у Львові 140 років тому, заклало підвалини утвердження справжньої української ідеї. Переконаний, що саме сповідуючи Шевченкове слово, Франкові ідеї самобутності нації та принципи державотворення Грушевського, діячі НТШ створили унікальну модель розвитку самостійної Української держави», – зазначив він.

Керівник області також додав, що відданість традиціям НТШ збережена і у сьогоднішній час, вона є запорукою успішності та виховання національної еліти.

Також Віктор Шемчук зачитав привітання Президента України Віктора Януковича до учасників Урочистої академії та нагородив відзнаками Львівської ОДА за багаторічну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, активну громадянську позицію та з нагоди 140-річчя заснування Наукового товариства ім. Шевченка діячів товариства.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА

opernyj opernyj2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: