У Трускавці підписали ряд міжнародних угод (відео)

У Трускавці під час Міжнародного економічного форуму відбулось підписання ряду міжнародних угод, протоколів та меморандумів про співпрацю у сфері енергозбереження, запровадження електронного врядування за європейськими стандартами.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Зокрема голова Львівської ОДА Віктор Шемчук, голова Львівської облради Петро Колодій та керівник представництва ООН в Україні Рікарда Рігер підписали Угоду між Програмою розвитку ООН, ЛОДА та ЛОР щодо реалізації компонентів із енергоефективності.

Ця угода передбачає залучення протягом 2013-2014 року фінансового ресурсу ПРООН у сумі 320 тисяч гривень на умовах спів фінансування із обласного бюджету з метою створення середовища для сприятливого розвитку, промоції і функціонування відновлювальної енергетики, а також на реалізацію практичних рішень з енергозбереження у житловому (соціальному секторах).

Угодою передбачається створення мобільної лабораторії енергоаудиту, яка застосовується для виявлення нераціональних енерговитрат і невиправданих втрат. Також у межах даної угоди буде створений Львівський енергетичний кластер.

Голова Львівської ОДА Віктор Шемчук та голови обласної ради Петро Колодій також підписали Меморандум про співробітництво з Міжнародною фінансовою корпорацією IFC у особі менеджера проекту Енергоефективність в Україні Гжегожа Гайди. До цього меморандуму також долучились ПАТ АКБ «Львів», ПАТ «Кредобанк» та ЛОД АБ «Укргазбанк».

Цим документом передбачено ефективне співробітництво щодо впровадження у Львівській області механізму відшкодування відсоткових ставок за кредитами, отриманими на здійснення заходів із енергозбереження для об’єднаних співвласників багатоквартирних об’єктів у рамках Програми енергозбереження для населення Львівщини на 2013-2016 роки з метою підвищення енергоефективності житлових будинків.

Протокол про наміри щодо реалізації спільного проекту «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини» підписали Віктор Шемчук, Петро Колодій та директор Фонду Східна Європа Віктор Лях. Загальною метою проекту є стимулювання ефективного використання енергетичних ресурсів у Львівській області через посилення потенціалу місцевих органів влади та бізнесу у сфері розробки, оцінки та запровадження стратегій та проектів у галузі енергозбереження та використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії. У відповідності до положень протоколу для Львівської області передбачається виділити 1,5  мільйони гривень на умовах спів фінансування.

Окрім того, Віктор Шемчук та Віктор Лях підписали і Протокол про наміри щодо реалізації спільного проекту «Партнерство для прозорості влади», яким передбачено реалізацію комплексного проекту запровадження Електронного врядування (для якісного надання адміністративних послуг) у контексті європейської інтеграції із реалізацією пілотних проектів у одному із обласних міст та у одному із районів області. Фонд бере на себе зобов’язання спів фінансування проекту у сумі 500 тисяч гривень.

Задля співпраці та обміну досвідом у торгово-економічній, науково-технічній та сфері культури було підписано Угоду про співробітництво між Моршинською міською радою та муніципалітетом міста Амт Вахсенбурга (Німеччина)

Також підписано договори про оренду землі для будівництво потужної Смеричанської вітрової електростанції, яка запрацює на території Сколівського, Старосамбірського та Турківського районів. Лише цей проект дасть можливість залучити у економіку області близько 100 мільйонів доларів інвестицій протягом наступних півтора роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: