Львівський театр ім. Ю. Дрогобича відзначено Дипломом на VI Міжнародному театральному фестивалі “Театр. Чехов. Ялта”

Гастрольне турне Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Ю.Дрогобича увінчалося успішними творчими здобутками та новими мистецькими контактами.

У рамках співпраці Львівщини з регіонами України, ініційованої головою обласної державної адміністрації Віктором Шемчуком, відбувся гастрольний тур театру. Свій мистецький маршрут театр розпочав з Автономної Республіки Крим, а продовжив у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях. За підсумками  зазначених гастролей досягнута домовленість про двосторонню співпрацю з Кримським українським музичним театром.

У рамках гастролей  колектив театру став учасником VI Міжнародного театрального фестивалю “Театр. Чехов. Ялта”. У зазначеному фестивалі взяли участь провідні театральні колективи з України, Росії, Ізраїлю, Литви, Мексики, Японії та Грузії. Театр ім. Ю.Дрогобича на фестивалі презентував виставу “Тев’є-Тевель”, за яку і нагороджений Дипломом у номінації “За дбайливе відношення до національного колориту і теми інтернаціоналізму в українському театрі”.

Директор департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Гамкало щиро привітала директора-художнього керівника театру, заслуженого діяча мистецтв України Миколу Гнатенка з нагородженням колективу театру важливою мистецькою відзнакою та побажала нових творчих досягнень на шляху популяризації театрального мистецтва Львівщини у національному та міжнародному культурному просторі.

Зазначені гастролі відбулись у рамках Програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території Львівської області на 2012 – 2014 роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: