У Львові журналісти України та Польщі обговорять перспективи співпраці мас-медіа Карпатського Єврорегіону

18 жовтня 2013 року у Львові (готель «Супутник») проходитиме Форум Карпатських мас-медіа.

Як повідомили в Асоціації органів місцевого самоврядування „Єврорегіон Карпати - Україна”, Форум знаменує собою завершення та презентацію напрацювань проекту «Карпатські мас-медіа як інструмент промоції транскордонної співпраці в Карпатському Єврорегіоні», що реалізується Асоціацією «Карпатський Єврорегіон Польща» у партнерстві з Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» та організацією «WETI» за фінансової підтримки Департаменту публічної та культурної дипломатії Міністерства Закордонних Справ Республіки Польщі.

У рамках Форуму понад 100 журналістів, представників органів влади та місцевого самоврядування, громадських організацій та експертів України та Польщі обговорять актуальні питання промоції транскордонної співпраці та регіонального розвитку української та польської частин Карпатського Єврорегіону.

Під час форуму про стан та проблеми висвітлення аспектів українсько-польської співпраці, історію співпраці журналістів у рамках Карпатського Єврорегіону, роль і значення мас-медіа у Карпатському Єврорегіоні дискутуватимуть представники електронних, друкованих мас-медіа, радіо та телебачення, а також Спілок журналістів Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей України та Підкарпатського воєводства Республіки Польща. Модеруватиме захід знаний у Польщі та Україні Марек Цинкар, журналіст Радіо «Rzeszów» (Польща).

У рамках Форуму буде презентовано напрацювання проекту «Карпатські мас-медіа як інструмент промоції транскордонної співпраці в Карпатському Єврорегіоні», публікацію «Карпатські мас-медіа – аналіз та можливості польсько-українського транскордонного співробітництва», видану в його рамках,  а також ініціативу створення Ради Карпатських мас-медіа, до складу якої увійдуть представники спілок журналістів регіонів української та польської частин Карпатського Єврорегіону та асоціацій Карпатський Єврорегіон Польща та «Єврорегіон Карпати - Україна». Угоду про утворення Ради буде підписано під час прес-конференції, яка розпочнеться о 9.00 18 жовтня 2013 року у готелі «Супутник». Усіх зацікавлених журналістів буде запрошено до підписання Декларації підтримки створення Ради Карпатських мас-медіа.

За додатковою інформацією звертатися до виконавчого директора Асоціації органів місцевого самоврядування „Єврорегіон Карпати - Україна” Галини Литвин, тел.: 0979512558.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: