Вищий спецсуд вдруге повернув заяву Юлії Тимошенко про скасування "газового" вироку

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ, нехтуючи рішенням Комітету міністрів Ради Європи про необхідність виконання вердикту Європейського суду з прав людини у справі "Тимошенко проти України", вдруге за формальними підставами повернув заяву екс-прем'єр-міністра України про перегляд та скасування "газового" вироку.

Таким чином, український суд вчергове позбавив Юлію Тимошенко права на справедливий судовий розгляд та підтвердив відсутність правосуддя в Україні.

Захист Юлії Тимошенко негайно проінформує про ці ганебні дії Комітет міністрів Ради Європи як орган, який, згідно з європейською конвенцією, уповноважений контролювати виконання рішень Європейського суду.

Як відомо, 9 жовтня захист Юлії Тимошенко повторно звернувся до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ із її заявою до Верховного суду про перегляд та скасування вироку у так званій "газовій" справі на підставі рішення Комітету міністрів Ради Європи.

Нагадаємо, що у своєму рішенні від 26 вересня Комітет міністрів ради Європи зазначив, що Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ у серпні безпідставно відмовив Юлії Тимошенко у передачі на розгляд Верховного суду України її заяви про перегляд та скасування вироку у так званій "газовій" справі на підставі рішення Європейського суду з прав людини від 30 квітня 2013 року.

Джерело: Офіційний сайт Юлії Тимошенко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: