За утримання телят можна отримати бюджетну дотацію - експерт

Спеціальну бюджетну дотацію за утримання та збереження молодняка великої рогатої худоби можуть отримати селяни, повідомляють у Верхньобілківській сільській раді.

Право на дотацію з державного бюджету, якщо у Вашому домогосподарстві народилось теля, є до певного віку молодняка, з трьох до п’ятнадцяти місяців.

Для оформлення такої дотації необхідно зробити лише 4 кроки, наголошують в сільраді:

  1. Звернутись до сільської, селищної чи міської ради (або до уповноваженої нею особи) з тим, щоб було здійснено запис у господарській книзі про народження такого телят у Вашому домогосподарстві;
  2. Провести його ідентифікацію і реєстрацію в установленому законодавством порядку (отримати паспорт великої рогатої худоби та ветеринарну картку до нього, а у разі утримання 10 і більше голів молодняка великої рогатої худоби необхідно взяти витяг з Єдиного державного реєстру тварин);

Для цього необхідно звернутись до фахівців ветеринарної служби, або до державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин»;

  1. Відкрити рахунок у банку, на який буде перераховано дотацію (взяти довідку про його відкриття або договір);
  2. Зробити копію паспорта громадянина України та документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (довідка про присвоєння ідентифікаційного номера);

Особи, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби, пред’являють відмітку в паспорті.

Копії зазначених документів необхідно подати до сільських, селищних чи міських рад.

На момент першого подання документів спеціальна бюджетна дотація буде нарахована у таких розмірах:

250 грн. за голову – за молодняк віком від 3 до 6 місяців;

500 грн. за голову – за молодняк віком від 6 до 9 місяців;

750 грн. за голову – за молодняк віком від 9 до 12 місяців;

1000 грн. за голову – за молодняк віком від 12 до 15 місяців.

У подальшому бюджетна дотація за молодняк виплачується у розмірі 250 гривень через кожні три місяці його утримання до досягнення ним пятнадцятимісячного віку. Для її нарахування Вам необхідно буде через три місяці звернутись до сільської, селищної чи міської ради.

У разі утримання фізичними особами в своїх господарствах молодняка, набутого шляхом його переміщення від інших власників (купленого), бюджетна дотація за молодняк виплачується у розмірі 250 гривень за кожні повні три місяці його утримання в такому господарстві до досягнення ним п'ятнадцятирічного віку.

Датою переміщення молодняка вважається дата прибуття тварини в господарство нового власника, зазначена у паспорті великої рогатої худоби, засвідчена печаткою дільничої або районної лікарні ветеринарної медицини, або дата видачі паспорта великої рогатої худоби новому власникові.

«На жаль, через погану проінформованість селян, далеко не кожний звертається по належну йому дотацію. Те саме стосується і дотацій на корову, на доїльний апарат – якщо він вітчизняного виробництва. Багато незрозумілих папірців і небажання вивчати наявну інформацію – перший ворог селян. Об’яви з корисною для селян інформацією завжди наявні в приміщеннях сільської ради та в усіх будівлях, які мають певно суспільне значення», - прокоментував позаштатний радник голови Верхньобілківської сільської ради Олег Пилипенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: