У Львівській облраді відбулося засідання депутатської комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації

Під час заходу депутати розглянули звернення, скеровані на розгляд комісії, а також відповіді представників органів виконавчої влади, які були надані на звернення вказаної вище комісії.

Серед 27 питань, скерованих на розгляд комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації, депутати розглянули звернення жителів міста Рава-Руська, які просять допомогти у вирішенні проблеми щодо функціонування підприємства, розташованого на території ТзОВ «Жовківський РСКГ». Виробнича діяльність фірми, зазначають жителі, завдає їм чималого клопоту.

«З вересня 2012 року у Раві-Руській на вулиці Грушевського, 118 було відкрито підприємство з виробництва гранульованого палива. Варто наголосити, що згадане підприємство розташоване від житлових будинків та присадибних ділянок буквально на відстані десяти метрів. Робочі механізми підприємства створюють значний шум, вібрацію та викиди пареної тирси в повітря, що спричиняє специфічний запах. Відходи від виробництва розсіюються по навколишній території, вкриваючи попелом та саджею будинки, подвір’я та городи», - йдеться у зверненні жителів міста Рава-Руська.

Своєю чергою голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Олексій Балицький для детального вивчення цього питання запропонував колегам звернутися до Львівської обласної санепідемстанції, Львівської обласної прокуратури, Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА та Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Окрім того, під час засідання комісії депутати заслухали відкрите звернення інтелігенції міста Львова, яка виступає категорично проти добування сланцевого газу на Олеській площі, що розташована на території Львівської, Івано-Франківської і Тернопільської областей.

У зверненні представники інтелігенції обґрунтовують свій протест щодо видобутку сланцевого газу, а також вимагають під егідою Національної академії наук України провести нараду компетентних спеціалістів, яка буде здатна прийняти справедливі рішення.

Зі свого боку члени депутатської комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації зауважили, що вказане звернення потрібно надати для використання в роботі членам Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції від Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: