Україна повинна інколи кардинально відхилятись від традиційних політичних методів, - міжнародний експерт (відео)

Важливими є не лише економічні, але й соціальні, політичні відносини між країнами. Є більші країни, є менші, кожна країна має свої можливості, особливості та різносторонній потенціал. Всі ми розуміємо, що існує таке явище як соціальні відмінності та навіть соціальна нерівність між жінками й чоловіками, тому є насправді багато соціальних аспектів, в тому числі потреба освіти.

Про це під час Міжнародного економічного форуму сказала директор представництва ПРООН в Україні Рікарда Рігер, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

«Але чи використовуємо ми наявні ресурси сьогодні таким чином, аби майбутнє покоління не відчувало дискомфорту і потреби в чомусь? Чи не забруднюємо ми так середовище, що нащадки не зможуть потім у ньому жити та ін.? Сама по собі економіка не є суттєвим показником благополуччя чи багатства нації так само, як і її майбутнього. Понад 20 років тому в ООН розробили програму, яка пропонує дані щодо показників рівня забезпечення в країнах, соціального благополуччя, доступності та рівня освіти, тривалості навчання, тощо», - розповіла експерт.

Вона додала, що не зважаючи на зміни, які відбуваються та зусилля, які докладаються до цього, ситуація і надалі залишається відносною.

«З іншого боку, ми маємо країни, де під впливом цієї програми рівень розвитку значно зріс, тому що ці країни робили вкладення в освіту, в охорону здоров’я, тощо. Насправді, цього року за підсумками цієї програми ООН можна констатувати певний підйом у країнах, що розвиваються: на Кубі, в Бразилії та інших. І можна стверджувати, що передумовою економічного покращення у цих країнах безумовно став підвищений рівень освіти і той факт, що значну увагу приділяли людському факторові, себто соціальній захищеності, свободі слова, моральним цінностям, тощо», - відзначила Рікарда Рігер.

Вона наголосила, що таких самих результатів може досягнути Україна, якщо політика цієї держави базуватиметься на довготривалий процес, тобто бачення цілі не за крок від себе, а як довгу, мабуть, і непросту дорогу до вдосконалення економічного та соціального рівнів.

«Однак є аспекти, через які Україна повинна не лише свято сповідувати свої традиційні політичні методи, але інколи й кардинально від них відхилитися, взявши до прикладу політику інших, успішніших країн, яка б допомогла українцям досягти успіху. Такі країни, як В’єтнам, Індія, Гана та Бангладеш покращили економічну ситуацію завдяки схемам, які різко відійшли від традиційних, передбачуваних методів, багато з яких успішно функціонують у США чи навіть у європейських країнах.

Запорукою розвитку того ж В’єтнаму чи Індії є тісна співпраця та обмін досвідом з країнами усього світу. Третім елементом на шляху до розвитку, безумовно, є соціальна політика країни та інновації. Мають бути цілеспрямовані інвестиції в охорону здоров’я, покращення життєвих умов незахищених верств населення, тощо. Існує потреба в інноваціях у сфері освіти.

Варто використовувати всі наявні можливості та засоби, щоб покращити її. Економіка є надзвичайно важливим рушієм, але найважливішу роль відіграють люди, спільною метою яких є «підняти», створити міцну країну, адже саме думка людей формує країну, як таку і всі надії варто покладати не на теорію чи методи, а саме на людей», - повідомила міжнародний експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: