Спорт під силу кожному: понад 120 дітей з особливими потребами взяли участь у Спеціальній Олімпіаді Львівщини

17 жовтня 2013 року у Львові відбувся соціально-спортивний захід для дітей з особливими потребами “Спеціальна Олімпіада”, в межах якої пройшли змагання та майстер-класи з баскетболу, бадмінтону, футболу та флорболу.

Участь у заході, який спільно організували Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та громадська організація “САМІ”, взяли участь близько 120 дітей зі спеціалізованих шкіл-інтернатів м. Львова №102, №104, навчально-реабілітаційного центр «Мрія», спеціалізованого інтернату “Довіра” та громадської організації неповносправних дітей м. Червоноград.

На урочистому відкритті змагань з вітальними словами до присутніх звернулися представники проекту “Спеціальна Олімпіада Львівщини” Аліна Передерій та Андрій Породко, начальник спортивного відділу Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Ігор Вовк, начальник управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради Володимир Шнайдер, а також співак, фіналіст проект “Голос країни” Владислав Левицький, який виконав гімн України.

Після урочистого відкриття на дітей чекало найцікавіше – майстер-класи, де учасники олімпіади під керівництвом досвідчених наставників мали змогу спробувати свої сили у різних видах спорту. Зокрема, уроки баскетболу для дітей проводили гравці баскетбольного клубу “Політехніка - Галичина”; з футболу – екс-футболіст молодіжної команди “Карпати”, спеціаліст Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Микола Грешта та тренер-викладач дитячо-юнацької спортивної школи “Карпати” Андрій Тлумак. Федерація флорболу Львівщини та тренери Обласної дитячо-юнацької спортивної школи м. Львова навчили дітей основним навичкам гри у флорбол та бадмінтон.

По закінченні спортивних заходів учасникам фестивалю “Спеціальна Олімпіада” вручили іменні сертифікати, пам’ятні буклети про олімпіаду та у кінотеатрі “Сокіл” продемонстрували український художній фільм “Іван Сила”.

Довідково:

Спеціальна олімпіада – це міжнародна благодійна організація, що проводить цілорічні спортивні тренування та змагання з переліку Олімпійських видів спорту для дітей та дорослих з відхиленнями в розумовому розвитку в усьому світі.

Офіційно Спеціальна Олімпіада України була заснована у березні 2002 року, хоча українські атлети з вадами розумового розвитку брали участь у міжнародних змаганнях Спеціальної Олімпіади та у кожних Всесвітніх Іграх починаючи з 1995. Сьогодні Олімпіада це всеукраїнська організація до якої залучено більше 17 000 атлетів у 18 регіонах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: