До "Олімпіади Януковича" обіцяють навести лад із дорогами

Як повідомив голова ОДА Михайло Вишиванюк, Україна подасть заявку на те, аби приймати «Олімпійські ігри-2022». Так було вирішено на Раді Регіонів, яка на днях відбулася у Києві.

Заявка буде подана вже цього року, рішення олімпійський комітет прийде у 2015. Заявки вже подали – Алма-Ата, Стокгольм, Осло, Мюнхен, Краків.

Як повідомив Вишиванюк, ще 9 жовтня, під програму «Зимові Олімпійські ігри» була прийнята постанова Кабміну – державна цільова соціальна програма розвитку в Україні спортивної та туристичної інфраструктури у 2011-20122 роках, пише Репортер.

Нею передбачено:

Реконструкція ділянки дороги Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига від Стрия до Івано-Франківська. Вартість складає 680 млн. грн. За рахунок державного бюджету.

Реконструкція ділянки дороги Долина – Хуст від Долини до селища Міжгір`я. Вартість 518 млн.

Будівництво автомобільної дороги Ільці – Явірник – Державний кордон з Румунією. Вартість 680 млн.

Відкриття пункту пропуску на українсько-румунському кордоні Шибене – Поеніле-де-Суб-Мунте. Вартість 27 млн. грн.

Розроблення майстер-планів, техніко-економічне обґрунтування національного проекту «Олімпійська надія – 2022», а саме для спортивно-туристичних об’єктів перспективних територій в межах сіл Мислівка та Вишків Долинського району. Вартість 25 млн.

«Тобто, якщо ми раніше воювали за «Буковель», то центр тепер змістився, – зазначив губернатор, – і є цілком реальна можливість, що частина олімпійських ігор пройде у Долинському районі. На жаль, є певні умови, що центром олімпійських ігор, має бути місто з не менше, як з 750 тисячами населення. Таким містом є Львів. І центром цих ігор буде не «Буковель», а Львів».

Фіртка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: