Нафтопровід "Одеса-Броди" таки реанімують

У перелік 250 пріоритетних інфраструктурних проектів на 2014-2020 рр.., затверджений Єврокомісією, увійшов трубопровід з міста Броди (Львівська обл. ) у польське місто Адамове.

Протяжність нафтопроводу буде дорівнює 317 -ти кілометрам . Максимальна пропускна спроможність складе близько 30 млн тонн.

Нагадаємо , що Міністерство економіки Польщі змінило статус проекту будівництва трубопроводу Броди- Плоцьк з основного на резервний. Польща вже не сподівається , що весь проект буде завершений до листопада 2015 року. Тому , щоб не втратити фіндопомогу ЄС Польща , заплановані на забезпечення енергобезпеки країни кошти ( 140 млн доларів) , змушена направити на реалізацію інших надійних проектів .

За перші 7 місяців 2013 через територію України в напрямку західної Європи було транспортовано 8920000 тонн нафти , що на 9,3 % більше , ніж за минулорічний аналогічний період .

МТП « Sarmatia Sp . z o.o. »створено в 2004 році. Засновники: «Укртранснафта » і PERN « Przyjazn ». Трохи пізніше приєдналися учасники : Socar ( ( 24,75 %) , GOGS по ( 24,75 %) і Klaipedos Nafta ( 1%). Мета створення - будівництво нафтопроводу Броди- Плоцьк довжиною близько 490 км . Генеральний директор - Сергій Скрипка .

Джерело: Proximaинформ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: