Олігархи захопили і хаотично забудовують Карпати, - Галина Терещук (відео)

Олігархи хаотично покрали українські Карпати і зараз відбувається хаотична забудова карпатського регіону.

Про це у своєму виступі на Форумі Карпатських медіа розповіла власний кореспондент Радіо Свобода у Львові Галина Терещук, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Журналіст розповіла, що спільною проблемою для усіх територій є відтік молодих людей, а також екологічні проблеми, зокрема створення стихійних сміттєзвалищ у Карпатах.

«Люди десь менше говорять про екологічні проблеми, хоча, як на мене, саме екологічна небезпека сьогодні найбільше загрожує Карпатам, тому що нерідко можна побачити таку картину, коли зупиняється машина, виходять люди і кидають сміття у річку», - розповіла журналіст.

Вона також наголосила, що часто задумується над тим, чи справді за останні роки відбулась деградація населення, чи це населення стало менш освіченим та не має елементарних знань.

«Усе це має підґрунтя, але найбільша проблема є ще у тому, що люди бачать, що зверху і люди це бачать у верхівці влади, що усім цим можна нехтувати, адже немає правових підстав», - розповіла Галина Терещук.

Вона також відзначила, що ще однією найбільшою проблемою є повна централізація української влади.

«Допоки не буде децентралізації, допоки місцеві органи влади не будуть більш фінансово незалежні – дуже важко буде людям на місцях щось робити», - наголошує журналіст.

З іншого боку, каже Галина Терещук, не можна вимагати громадянського суспільства у Карпатському регіоні, якщо воно повністю відсутнє в Україні.

Окремо оглядач зупинилась на першому гірськолижному курорті Славське на Львівщині.

Повний виступ Галини Терещук на Форумі Карпатських медіа дивіться у відео:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: