115 школярів Львівщини відпочивають у МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія»

19 жовтня 63 школярі Львівщини  вирушили на  Х тематичну зміну «Завтра починається сьогодні» у  Міжнародний  дитячий  центр «Артек» та 20 жовтня 52 дитини вирушило до Українського дитячого центру «Молода гвардія» на ХI тематичне зміну «Моя маленька батьківщина!».

Як повідомили у департаменті  соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації, путівки надано для дітей пільгових категорій, зокрема: для  дітей-сиріт,  дітей  позбавлених батьківського піклування, дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей, які перебувають на диспансерному обліку, а також талановитих та обдарованих дітей.

Зазначимо, в «Артеку» нова сучасна школа на 1270 місць. У ній навчаються артеківці, які прибули на відпочинок в центр під час навчального року, для тих, хто займається спортом і віддає перевагу активному відпочинку, в «Артеку» діють 11 обладнаних спортивних майданчиків і кортів, 4 нових відкритих басейну з гірками, Палац спорту з критим басейном, гімнастичним і тренажерним залами. Центральний стадіон «Артека» на 7000 місць відповідає всім міжнародним стандартам.

За повідомленням директора департаменту  соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Василя Мартиняка, у «Молодій гвардії» крім школи діти зможуть отримати фізичну та емоційну розрядку, розкрити свій творчий потенціал та самореалізуватися в сфері дозвілля,  прийняти участь в концертній програмі, підготувати та провести екскурсію, стати учасником ігрових та розважальних програм. В таборі створено умови для розвитку групової взаємодії, співробітництва та обміну досвідом між дітьми з різних регіонів через реалізацію соціальних і творчих ініціатив. Також відбудеться фінал Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості ,,Україна – очима дітей”

З початку року на оздоровлення та відпочинок до МДЦ «Артек» скеровано 785 дітей, а до УДЦ «Молода гвардія» – 541 дитина, повідомила прес-служба Львівської  ОДА

Довідка:

Підбір та направлення дітей  до ДПУ «МДЦ «Артек» та ДП «УДЦ «Молода гвардія» відповідно до Положень про порядок направлення дітей  для оздоровлення та відпочинку  до державного підприємства України «Міжнародний  дитячий центр «Артек» та державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія» за рахунок бюджетних коштів, затверджених наказами Мінсоцполітики України від 20.03.2012 №№ 153,154.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: