Депутатів Львівської міськради застерігають від зміни статусу гуртожитку на Зеленій

На розгляд сесії Львівської міської ради винесене питання про надання статусу соціального житла будинку, мешканці якого роками виборюють право на достойні умови проживання. Таким чином в подальшому, незалежно від того, які будуть прийняті рішення судів, міська рада залишить право на цей будинок за собою.

Про це йшлось на прес-конференції на тему «Зелена, 57 – лакмусовий папірець Львівської міської ради», участь у якій брали Іван Сарчук та Сергiй Лойчук – ініціативна група мешканців гуртожитку, Гелена Пайонкевич – начальник юридичного управління Львівської міської ради, Олександра Баб’як – правозахисник.

"Прийняття такого рішення депутатами буде свідченням того, що їхні інтереси далеко не на користь громади, а скоріш власної (політичної, фінансової) вигоди. Оскільки соціальне житло не підлягає приватизації і після зміни статусу гуртожитку його мешканці не тільки втратять можливість закріпити за собою займане житло, але й ризикують опинитися на вулиці.

Усі намагання змусити міську раду забезпечити жильців гуртожитку газом та електроенергію завершилися на думку людей «замилюванням очей» - укладанням угоди про енергопостачання гуртожитку строком всього 2 місяці – до 1 листопада 2013 р. З огляду на відсутність опалення у гуртожитку, наслідком таких дій міської влади будуть умови проживання не кращі ніж на вулиці.

Жильці вкотре заявляють про чергові спроби виморозити їх із домівок та наголошують на спробах окремих чиновників як міської ради, так і облдержадміністрації  здійснення морального тиску на людей з метою їх видворення із гуртожитку", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: