Львівщина економить на енергоефективності 3,7 мільйони гривень у рік

21 жовтня у Львівській обласній раді пройшло чергове засідання Львівської обласної координаційної ради з питань реалізації проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток орієнтований на громаду". У засіданні взяли участь заступник голови Львівської обласної ради Валерій П'ятак та перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Богдан Матолич.

Координатор Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ" у Львівській області Ігор Назар проінформував членів координаційної ради про хід реалізації проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток орієнтований на громаду ІІ" у Львівській області станом на 21 жовтня 2013 року. Ігор Назар, зокрема, зазначив, що до участі в проекті відібрано 54 громади з 12 районів. У рамках проекту буде реалізовано 62 мікропроекти, з яких скористається 78,2 тисячі осіб.

Також Ігор Назар проінформував членів ради про 8 інноваційних мікропроектів: у 5 садочках і школах буде встановлено піролізні котли, в одній школі буде проведено заміну даху зі встановленням сонячних батарей, в одному селі буде встановлено 24 опори вуличного освітлення на сонячних батареях і в одному дитячому садочку буде проведена заміна системи опалення із встановленням теплового насосу (буріння) та замінено радіатори. Загалом на ці проекти заплановано виділити 3,48 млн грн. і всі вони будуть реалізовуватися в 2014 році.

Заступник голови Львівської обласної ради Валерій П'ятак зазначив: "Львівщина позитивно оцінена у всіх фазах проекту, тому ми можемо сподіватися на розширення співпраці в рамках проекту ЄС/ПРООН".

На завершення аналізу реалізації проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток орієнтований на громаду ІІ" у Львівській області, Ігор Назар наголосив, що завдяки реалізації проекту бюджет, зекономлений через запровадження енергозберігаючих технологій, становить понад 3,7 млн грн. в рік.

Також члени координаційної ради затвердили заходи, спрямовані на впровадження енергоефективності, які передбачені угодою з ЄС/ПРООН, та сформували технічний комітет.

Співголовами технічного комітету стали директор департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості Львівської обласної державної адміністрації Денис Шмигаль, голова постійної комісії з інвестиційної та регуляторної політики, ПЕК, енергоефективності та розвитку підприємництва Львівської обласної ради Тарас Федак, спеціаліст із  розвитку громад/МРГ Денис Полтавець, а експертами з енергоефективності - начальник управління економічної політики Львівської обласної ради Сергій Кіт, начальник відділу аналізу програм та інвестицій  управління економічної політики Львівської обласної ради Іван Собко, начальник управління інвестиційної політики департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості Львівської обласної державної адміністрації Василь Лозинський, начальник сектору економіки енергозбереження та енергоефективності управління інвестиційної політики департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості Львівської обласної державної адміністрації Марія Когут, керівник відділу закупівель ПРООН Ніяра Аблямітова та інженер/МРГ Олег Баранецький.

Координаційна рада доручила технічному комітетові проаналізувати заявки, провести та енергоаудит і сформувати пропозиції для розгляду на координаційній раді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: