Садовий обіцяє до кінця року відремонтувати 8 ліфтів (відео)

З серпня цього року ЛКП «Львівствітло» прийняло на баланс 957 ліфтів, а до кінця року буде капітально відремонтовано ще 8 ліфтів

Про це сьогодні, 21 жовтня, на брифінгу повідомив мер Львова Андрій Садовий, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Наразі диспетчеризовано 10 ліфтів, 6 з них активовано. Цього тижня підприємство має отримати ще обладнання, щоб диспетчеризувати усі 333 ліфти у Франківському районі.

За його словами, усі диспетчеризовані ліфти можна відслідкувати на комп’ютері у пункті «Львівсвітло». У кожному ліфті встановлена кнопка виклику диспетчера і зв’язок здійснюється онлайн, а за рахунок бюджету міста до кінця року буде капітально відремонтовано 8 ліфтів.

«Львівсвітло» ніколи раніше тарифу на обслуговування ліфтів не мало. Це перший тариф, який вони отримали. Цей тариф вони піднімати не будуть. Тариф був розрахований, враховуючи показники, які є. Ціна на всі ліфти буде на одному рівні. Ціна, яка є у «Львівсвітло», на наступні роки змінюватись не буде, за умови, якщо Обленерго не буде раптово піднімати ціну на електроенергію. Ціна має бути збалансована. Якщо енергетики не будуть ціну піднімати на енергію, то ціна за обслуговування ліфтів буде стабільною», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Як уточнила Марина Строєва, розрахунок для кожного будинку за обслуговування ліфтів різний, залежить від поверховості будинку, тощо.

«Це складна система розрахунку», - додала Марина Строєва.

«В першу чергу, це оплата за електроенергію, це зарплата працівників, інші складники, які затверджуються державою. Тарифи на обслуговування ліфтів міська влада не встановлює, встановлює державна комісія. Наше завдання – щоб та ціна не змінювалась. Ми будемо робити все можливе, щоб наступні періоди ця ціна була стабільною. Завдання стоїть велике – більша частина ліфтів потребує заміни. Сьогодні треба знаходити додаткові кошти, щоб оновлювати всі ліфти міста Львова. Вони вичерпали свій ресурс. Ми цей ресурс продовжуємо завдяки якісним роботам, які зараза проводяться. Працівники «Львівсвітло» пройшли достатньо якісні навчання. Сьогодні приватні фірми повинні вчитись у «Львівсвітло». Завдання – щоб кожен ліфт був виведений сюди, на диспетчерську, щоб ми бачили його стан і контролювали. Щоб не хтось говорив, що є поломка, а в будь-який момент тих 17 показників можна було моніторити. Люди погано себе почувають, коли ліфт не працює. Наше завдання – зменшити простій ліфта до мінімуму. Бувають різні ситуації, але служба має спрацювати оперативно», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Мер також під час огляду диспетчерського пункту ЛКП «Львівсвітло», зазначив, що за період обслуговування частини міських ліфтів саме цим комунальним підприємством, не було здійснено жодної крадіжки деталей ліфтового механізму. Також мер підтримує ідею влаштування відеокамер в машинних відділеннях ліфтів.

«Відеокамери встановили провайдери в машинних відділеннях. Це добрий знак, бо зменшилась кількість крадіжок. За цей час, поки «Львівсвітло» обслуговує свої ліфти, не було зафіксовано жодної крадіжки. Ми будемо цю практику поширювати. Усі провайдери, які працюють, також зацікавлені, бо там стоїть і їхнє обладнання.

Наступний крок – це велика загальноміська програма «Безпечне місто», яка передбачає максимальний контроль безпеки, в першу чергу, на дорогах нашого міста. Ми плануємо, що ці камери можуть бути під’єднані до цього великого сервера. Зараз ми визначаємо, хто буде партнером міста по цьому проекту. Тут міських коштів не вистачить, треба знаходити гранти. В п’ятницю була презентація двох компаній, які представляли свої напрацювання. Будемо визначатись. Кожна відеокамера повинна бути задіяна для безпеки всіх мешканців нашого міста», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: