«ОСББ - це реальний інструмент вирішення житлових проблем мешканців», - А. Білоусов

Сьогодні у Львові розпочав свою роботу 4-й Всеукраїнський Форум ОСББ, який триватиме протягом двох днів у готелі «Дністер», де обговорюватимуть проблеми та перспективи у сфері житлово-комунального господарства України.

«На сьогоднішній день в Україні створено 17 тис ОСББ. Львів є попереду інших міст України по створенню ОСББ, тут створюються всі умови для належного утримання та експлуатації цих будинків.

Проведення Всеукраїнського Форуму ОСББ є дуже важливим заходом з реалізації загальнодержавної політики щодо становлення інститут ефективного власника, що реалізується шляхом створення та функціонування ОСББ в Україні. ОСББ - це реальний інструмент вирішення житлових проблем мешканців. Функціонування ОСББ дає можливість вільно обирати способи управління спільним майном багатоквартирного будинку, раціонально використовувати кошти співвласників, вільно обирати виконавців житлово-комунальних послуг. Міністерством системно вивчаються проблемні питання, які уповільнюють темпи створення ОСББ в Україні та проводиться робота щодо їх вирішення.

На сьогодні питання створення ОСББ є пріоритетним для нас. Хочу запевнити, що Міністерство активно співпрацюватиме з представниками об’єднань щодо вирішення проблемних питань їх функціонування та дослухається до їх пропозицій. Лише у тісній співпраці і взаємодії ми зможемо досягнути поставленої мети створення умов для належного функціонування ОСББ. Я глибоко переконаний, що коли ми говоримо про реформування сфери житлового господарства, альтернативи ОСББ немає. Тому я, як заступник міністра, і наше Міністерство буде робити все для того, щоб створювати необхідні умови для нормального функціонування ОСББ. Я розумію, що зараз є багато питань і з монополістами, і з фінансуванням, і з реалізацією державних програм, але я розумію, що керівники ОСББ - це ті першопрохідці, яким треба створювати умови для їх роботи, яким треба допомагати, тому що за ними, в кінці кінців, підуть всі мешканці нашої країни.

Я бажаю, щоб цей Форум пройшов ефективно, щоб ми почули одне одного і прийняли рішення, які в подальшому зможуть надати змогу більш ефективно працювати ОСББ в Україні», - зазначив Андрій Білоусов, заступник міністра – керівник апарату Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Форум ОСББ у Львові вже вчетверте організовує Інститут міста.

Марія Юрків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: