В рамках дослідження якості життя у Львові презентували профілі міста та львів’янина

Під час роботи над соціальним моніторингом «Якість життя у місті» були сформовані профіль міста та профіль львів’янина. Дослідження проводили в рамках проекту «Мистецтво врядування: звітність, відповідальність, прозорість» за підтримки програми «Матра» посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Профіль львів’янина був сформований на основі статистичних показників, а також результатів соціологічного дослідження.

«Структура населення: у нас є 17% населення до 18 років, 22% - від 18 до 30 років, 22% - від 31 до 45 років, 21% - 46-60 років, і 18% населення - 61 рік і старші.

Статевий розподіл виглядає наступним чином - 53% жінок і 47% чоловіків.

93% опитаних зазначили, що за національною приналежністю вони позиціонують себе як українці, 48% за релігійною приналежність - греко-католики.

В першу чергу 39% мешканців відчувають себе львів’янами, 28% - українцями, 18% - громадянами України. Майже половина, 43% львів’ян, мають вищу освіту», - зазначає Олена Гунько, аналітик програми аналізу та досліджень Інституту міста.

Також був сформований профіль міста на основі статичних показників. Дані були отримані від управління статистики Львівської області, зі звіту про виконання місцевого бюджету за 2012 рік, а також із запитів у профільні управління Львівської міської ради.

«Для нас цікавим було те, що щільність населення Львова є більшою, ніж Києва. У Львові щільність населення - 4 тис. осіб на км. кв, в Києві - 3 тис. Найбільш заселеним районом є Галицький за рахунок найменшої площі.

Середня тривалість життя серед чоловіків - 72 роки, серед жінок - 80 років. Середня заробітна плата станом на 1 червня 2013 року становить 2910 грн.

Важливим є також розподіл населення: у Львові є 63% працездатного населення, 22% - старше працездатного віку (від 55 років і вище), і 15% - населення молодшого працездатного віку», - додала Олена Гунько.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: