З 30 вересня по 5 жовтня колектив Дитячого театру балету Львова відвідав Словенію за запрошенням Міністерства культури республіки

Дитячий театр балету Львова був створений у 2011 році на базі Львівської хореографічної школи, за ініціативою заслуженого діяча мистецтв України Володимира Саболти.

Перші переговори із словенською стороною почалися ще в березні 2012 року, але тоді не вдалось організувати гастролі, підвело фінансування… « В червні 2013 року прийшло офіційне запрошення із Словенії. Після літніх канікул, котрі треба було скоротити на два тижні, ми почали підготовку», - каже балетмейстер Дитячого театру балету Микола Санжаревський.

Дитячий театр балету представив глядачам дві вистави: одноактний балет «Лис Микита» за мотивами казки І. Франко, на музику І. Виммера, хореографія Сергія Наєнко та «Привал кавалерії» музика І. Армсгеймера, хореографія Миколи Санжаревського. «Лис Микита» був орієнтований на глядачів молодшого шкільного віку. Головні партії виконували:

Лис Микита – Олег Ласка
Лев – Святослав Кащій
Мавпа – Юрій Мартин
Ведмідь – Арсен Марусенко
Вовк – Ілля Романський
Півень– Андрій Рубцов
Курка – Дарина Милославська
Коза – Наталя Рузяк
Заяць - Данило Киш

Балет «Привал кавалерії» був орієнтований на середній та старший шкільний вік. Головні партії виконували:

Петро – Арсен Марусенко
Марія – Наталя Рузяк
Тереза – Оля Мартиневич
Корнет – Юрій Мартин,
Ротмістр – Святослав Кащій
Полковник – Олег Ласка

Згідно із домовленістю планувалось виконувати одну виставу в кожному місті, але дітям та організаторам так сподобалось, що в двох містах театр попросили станцювати додаткові спектаклі.

Хотілося б відмітити старанність дітей, які виконували сольні партії. Не дивлячись на відсутність достатнього лосвіду, вони продемонстрували професійну зібранність, артистизм, виносливість та професійну майстерність.

Словенська сторона надзвичайно дружньо зустріла юних артистів. Організатор та супроводжуюче лице Свєтка Ягодіч зробила усе можливе, щоб маленькі артист из України назавжди запам’ятали цю прекрасну країну. Було організоване чотириразове харчування. Для поселення було вибране надзвичайно гарне за красою та панорамністю місце: костел в діючому монастирі Капуцинів, котрий знаходиться на Випавському Кряжі. Також словенська сторона організувала щоденні екскурсії для гостей: пішохідну екскурсію столицею Словенії – Любляні, рікою Соча, де знімали «Хроніки Нарнії 2», в грот «Постойна Яма», Базиліку Успіння Пресвятої Діви Марії поруч із кордом з Італією та до винного заводу у Віпаві. А також дітлахам провели екскурсії столицею Угорщини Будапештом та загадковою Венецією.

Результатом гастрольного туру стало запрошення Дитячого театру балету Львова на нові гастролі до Словенії в грудні 2014 року, але вже з новою новорічною виставою-казкою.

Микола Санжаревський

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: