Не хочеться вірити, що "Свобода" виступає проти євроінтеграції, - заява

Заява ЛОО Партії регіонів у зв’язку із непідтримкою Львівською обласною радою євроінтеграційного курсу України

"У зв’язку із непідтримкою депутатів Львівської обласної ради під час сесійного засідання Львівської обласної ради проекту рішення «Про звернення до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради України щодо підтримки євроінтеграційних намірів керівництва держави», Львівська обласна організація Партії регіонів звертається до жителів Львівщини та представників усіх політичних сил із заявою:

Україна стоїть перед доленосним рішенням, яким стане Вільнюський саміт європейських країн.

Сьогодні ще немає одностайної підтримки українського суспільства щодо обраного Президентом держави курсу на європейську інтеграцію. Про це свідчать результати авторитетних соціологічних досліджень громадської думки, згідно з якими майже 47% громадян не визначились у питанні підтримки обраного курсу або мають протилежне бачення.

Зовсім інша ситуація в нашому регіоні. Галичани в переважній більшості за європейський вектор розвитку України. Незалежно від того, за яку політичну силу вони віддали свої голоси під час обрання депутатів Львівської обласної ради, позиція виборців щодо цього питання мала би об’єднати всі фракції під час голосування за звернення до керівництва держави щодо підтримки його євроінтеграційних кроків. Незважаючи на те, що його ініціював депутат фракції Партії регіонів Сергій Федоренко, це питання позбавлене політичної риторики і мало би слугувати сигналом для об’єднання всіх політичних сил Львівщини, без чого неможливе прискорення євроінтеграційних процесів в Україні. На жаль, так не сталося.

Фракція домінуючої у Львівській обласній раді політсили ВО «Свобода» не спромоглася проголосувати за це звернення. З яких причин – незрозуміло. Невже вона проти обраного керівництвом держави і підтриманого її виборцями курсу на євроінтеграцію України? Не хочеться у це вірити.

Можливо, це політична сліпота, яка не дає можливості її лідерам розрізняти державні інтереси над політичною кон’юнктурою. Тоді – це свідчення мізерності цієї політичної сили.

Ми розуміємо, що сьогодні як мильні бульбашки лопають ті міфи, які наші опоненти роками насаджували в Галичині про Віктора Федоровича Януковича.

Проте, як би не опирались так звані «опозиціонери», факт залишається фактом – Віктор Федорович Янукович назавжди увійде в історію Української держави як державний лідер, що поставив крапку в багатовіковій гризні українських еліт щодо зовнішньополітичного вектору розвитку України.

Нагадаємо, депутат Львівської обласної ради від Партії регіонів Сергій Федоренко ініціював голосування у Львівській обласній раді щодо проекту ухвали «Про звернення до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради України щодо підтримки євроінтеграційних намірів керівництва держави».

Подаємо текст звернення без змін:

«Приємно констатувати, що Україна неухильно рухається шляхом наближення вступу до Європейського Союзу, і сьогодні питання реальної євроінтеграції нашої держави, як ніколи близьке. Як Вам відомо, у листопаді Україна готується до підписання у Вільнюсі Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом.

Підписання Угоди про Асоціацію з ЄС – це наше суверенне право вибирати собі стандарти, за якими ми і прийдешні покоління будемо жити та розвиватися в майбутньому. Це прагнення більшості населення Української Держави, адже підписання Угоди про Асоціацію відкриє Україні шлях до тісної співпраці з Європейським Союзом, а відтак покращення рівня життя населення.

Львівська область, яка є безпосереднім сусідом Європейського Союзу, упродовж багатьох років міжрегіонального транскордонного співробітництва на  практиці  здійснює реальні кроки в напрямі до європейської інтеграції.

Схвалюючи євроінтеграційні наміри керівництва держави, Львівська обласна рада закликає всі політичні сили згуртуватись, щоб прискорити євроінтеграційні процеси в Україні.

Львівська обласна рада підтримує кроки керівництва держави, які засвідчують бажання України дотримуватись положень Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом, зокрема, повагу до засадничих принципів демократії, дотримання прав людини, фундаментальних свобод та верховенства права, здійснення реформи місцевого самоврядування».

Прес-служба Львівської обласної організації Партії регіонів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: