Сесія Львівської міської ради погодила подачу заявки до МОК щодо проведення Олімпіади-2022

Сміттєва урна у Львові

Сьогодні, 24 жовтня сесія Львівської міської ради прийняла ухвалу «Про подачу до Міжнародного олімпійського комітету кандидатури мста Львова для участі у процедурі визначення  міста-господаря зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року».

«Це дуже великий шанс для нашого міста, і дуже велика відповідальність. І це вимагатиме від нас найближчі два роки дуже важкої спільної праці щодо підготовки міста. Треба буде дуже багато напрацювати нормативних документів. До процесу заявки вже залучено найкращих експертів, які готували подібні заявки для інших міст», - зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, 16 жовтня під час засідання Ради регіонів відбулось голосування щодо підтримки ініціативи подачі Україною заявки на проведення Зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор 2022 року. Відтак, одноголосно було прийнято рішення підтримати подачу заявки України від Львова на проведення Зимових Олімпійських ігор 2022 року. Засідання відбувалось під головуванням Президента України Віктора Януковича.

Нагадаємо, Головою Оргкомітету з підготовки заявки до Міжнародного Олімпійського комітету на здобуття права на проведення Зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор в Україні в 2022 році є Олександр Вілкул.

5 листопада 2013 року буде офіційно затверджено заявку України до Міжнародного Олімпійського комітету на Генеральній асамблеї НОК України. Після цього, 14 листопада, буде надіслано до МОК офіційний лист-декларацію про наміри нашої держави подати заявку на право проведення Зимової Олімпіади 2022. У березні 2014 року до МОК буде подано заявковий файл і гарантійні листи від НОК та керівництва міста Львова. В липні 2014 року Виконавчий комітет МОК оприлюднить список міст-кандидатів. Місто, яке прийматиме 24-ті Зимові Олімпійські ігри, оберуть в липні 2015 року на засіданні МОК в Куала-Лумпурі (Малайзія).

Марія Калька

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: