ГО "Воля України" проведе безстрокову акцію протесту

25 жовтня відбулося засідання постійної комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради.

Депутати розглянули лист постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації обласної ради щодо проекту Програми накопичення засобів радіаційного та хімічного захисту для населення і особового складу невоєнізованих формувань цивільного захисту Львівської області на 2014-2023 роки. Заслухавши інформацію начальника департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА Олексія Титаренка, депутати вирішили підтримати проект програми за виключенням видатків з обласного бюджету на реалізацію заходів програми. Свої висновки комісія з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем скерувала в комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації та з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності.

Також депутати розглянули звернення благодійної організації «Регіональний центр соціальної адаптації» щодо фінансової підтримки на 2014 рік. За інформацією керівника фонду, з 1994 року, від коли діє притулок, понад 2370 осіб пройшли реабілітацію в ньому. Працівники центру надають місце проживання, харчування та одяг для осіб, які повернулися з місць позбавлення волі і втратили зв’язок із суспільством. Окрім того, в центрі допомагають поновити втрачені документи, віднайти родичів, а також знайти роботу. Депутати вирішили скерувати це звернення в Львівську обласну державну  адміністрацію для розробки відповідної програми, а також в департамент соціального захисту населення для розгляду можливості фінансування статутної діяльності центру.

Окрім того, за дорученням першого заступника голови обласної ради Василя Пісного, депутати розглянули колективне звернення підприємців щодо перевірок законності діяльності КП «Дрогобицький ринок». Це звернення разом із зверненням  ГО «Воля України» про оголошення безстрокової акції протесту, депутати вирішили скерувати в Прокуратуру Львівської області.

Також депутати опрацювали пропозиції до концепції Програми «Реалізації та захисту прав людини у Львівській області на 2014-2017 роки», які надійшли в комісію від Управління державної пенітенціарної служби України у Львівській області, Львівського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Штабу ГУ МВС України у Львівській області та Прокуратури Львівської області. Комісія вирішила скерувати всі подані пропозиції в Львівську обласну державну адміністрацію для врахування при підготовці Програми «Реалізації та захисту прав людини у Львівській області на 2014-2017 роки».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: