Концесіонеру замку у Старому селі дали ще один шанс, - Львівська ОДА (відео)

Львівська обласна державна адміністрація вважає успішним досвід із здачі об’єктів культурної спадщини у концесію, адже це був перший подібний конкурс в Україні.

Про це повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Андрій Левик 24 жовтня під час прес-конференції щодо передачі Свірзького замку у концесію, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

За словами Левика, на жаль, цей досвід не був успішний і зараз триває процес ліквідації договору про концесію замку у Тартакові.

Натомість концесіонеру замку у Старому селі влада дає рік часу на відновлення активних робіт із збереження тих елементів замку, які ще залишились.

Водночас, як наголосив Левик, у Польщі 75% коштів, які виділяються на збереження історико-культурної спадщини, - це кошти ЄС. Тому така допомога дозволяє полякам належно дбати за свою національну спадщину.

Також експерт наголосив, що українське законодавство щодо збереження пам’яток насправді є досконалішим навіть за законодавчі норми сусідньої Польщі, однак, на жаль, впровадження цього законодавства бажає кращого.

Деталі – у відео:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: