Принципи ЮНЕСКО допомогли зберегти та покращити культурну різноманітність Європи, - експерт (відео)

«Я б хотіла запросити учасників цього семінару поговорити про те, що Україна візьме участь у дійсно важливій події в рамках програми реформ Західного партнерства», - про це учора під час Міжнародного семінару з питань імплементації Конвенції ЮНЕСКО про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження, організованого Міністерством культури України спільно з Європейською Комісією зазначила представник Європейської комісії Гйонгій Микита, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо

Як наголосила експерт, по-перше, щодо конвенції, варто наголосити саме на її впровадженні.

По-друге, культурна свідомість та діяльність щодо збереження культурних пам’яток досягла нового рівня зрілості.

«Наша сьогоднішня мета є дуже прагматичною: допомогти країнам східного партнерства розвинути надійну культурну політику згідно з принципами конвенції ЮНЕСКО, розвиваючи співпрацю та ділячись практичним досвідом у цих питаннях. Сьогодні ми тут маємо дуже компетентних доповідачів, які проілюструють корисні приклади такої діяльності. Європейський Союз активно впроваджує принципи конвенції 2005 року. Ми бачимо відображення принципів конвенції у внутрішній культурній політиці країн, а також у таких сферах як освіта, інформаційне суспільство, інтелектуальна власність», - наголосила представник Європейської комісії.

За її словами, ЄС заохочує ратифікацію та впровадження цієї конвенції у всіх країнах.

«Зараз ми пишаємося тим, що маємо 132 партії зі всіх країн включно, які працюють над цим завданням. Ми дуже вдячні Україні за ініціативу проведення цього семінару. Сьогодні я принесла вам звіт, у якому описана діяльність та досягнення партій, заходи щодо міжнародної співпраці та дії, прийняті для того, аби залучити суспільство до даного процесу. Міжнародний фонд щодо культурного різноманіття є іншим дуже важливим аспектом. Я тішуся з того, що країни, які впроваджують конвенцію ЮНЕСКО в дію, як учасники ЄС, так і країни східного партнерства, вклали у цей фонд вже понад 2 мільйони доларів. Поєднання принципів ЮНЕСКО та ефективна внутрішня культурна політика країн допомогли зберегти та покращити культурну різноманітність Європи.

Вони також допомогли сприяти культурним секторам країн, чиї внески починаючи з 2006 року зросли з 2,6% до 4,5%, завдяки чому 8,5 мільйонів європейців отримали роботу. У підсумку, сьогоднішній семінар також допоможе нам досягти консенсусу в питанні розвитку культури та культурної політики як в Україні, так і в країнах-учасниках ЄС та країнах східного партнерства. Політичний діалог щодо цього питання також успішно відбувається з країнами східного партнерства», - розповіла Гйонгій Микита.

Вона також подякувала українським та зокрема львівським представникам влади за чудову співпрацю щодо проведення цього семінару та, звичайно ж, за значне зацікавлення у цій важливій конвенції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: