Львівська облрада знову розгляне питання щодо комунальних аптек

28 жовтня відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету,  соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради.

Порядок денний комісії включав понад 40 питань, розділених на два блоки: майновий та бюджетний.

Зокрема, депутати розглянули питання щодо незадіяних приміщень спільної власності територіальних громад області. Голова комісії Ярослав Качмарик підтвердив, що є цілий пакет приміщень, на оренду яких оголошені конкурси, але, на жаль, орендаря не знайшлося; є ціла низка приміщень, які були винесені на приватизацію, але приватизація не відбувається. Треба приймати управлінські рішення, які допомогли би використовувати ці приміщення. „Комісія хоче, аби цей процес був публічний, донести інформацію про нього громаді, можливо, винести, на сесію, для того, щоб потенційний орендар чи інвестор у цю власність знайшовся, а громада отримала кошти до обласного бюджету”, - зазначив голова комісії.

Розглядалося питання щодо поновлення статутів комунальних закладів відповідно до рішення сесії Львівської обласної ради. В основному поновлення статутів відбувається згідно з планом, але разом із тим статути закладів комунального захисту практично не поновлюються.

Є ціла низка проблем, що пов’язані з використання будівель та споруд військкоматів, частина з яких звільняється у зв’язку з реорганізацією призову. У Львівській обласній раді напрацюють системні заходи, що надалі робити з цими приміщеннями обласної ради.

Надійшла ціла низка звернень від громадських організацій щодо надання приміщень в оренду під громадську роботу. Ярослав Качмарик зазначив: „Ми продовжуємо слухання громадських організацій і рішення, зокрема, про пільгову оренду буде прийматися на сесії Львівської обласної ради. Громадські організації повинні мати не лише реєстраційний номер і все; вони повинні багато працювати, щоб претендувати на приміщення, тому що в Львівській області громадських організацій більше тисячі, а приміщень не так багато. Відбір намагаємося робити достатньо строгий”.

Також була ціла низка звернень, пов’язаних із комунальними аптеками. На попередньому засідання проект Програми розвитку мережі комунальних аптек депутати не підтримали. Відразу на наступний день надійшли звернення від основної частини комунальних аптек, де вони просять винести це питання на наступне засідання, і вони вважають, що без допомоги обласної ради, як засновника, питання функціонування їх може бути унеможливлене.

Комісія розглянула низку бюджетних питань, зокрема в частині Угоди щодо соціально-економічного розвитку Львівської області між Кабінетом міністрів України та Львівською обласною радою. Зараз продовжується напрацювання проекту Угоди.

Також у порядок денний засідання комісії були внесені питання, які будуть заслуховуватися завтра під час пленарного засідання сесії. Це, зокрема, питання щодо звітів комунальних підприємств. Комісія розглянула і запропонувала для розгляду на сесії  проект Програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у Львівській області. Фінансування цієї програми дозволить 19 дітей-сиріт забезпечити житлом.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: