Незрячі львів’яни отримали від міста подарунки

Львів соціальний. Щорічно 15 жовтня світова спільнота відзначає Міжнародний день Білої тростини. Цей день як спосіб привернення уваги до потреб незрячих та слабозрячих людей. Відповідно з цієї нагоди управління соціального захисту Львівської міськради закупило і роздало 553 продуктових набори незрячим особам, яких запропонували відзначити у Львівській територіальній первинній організації УТОСу.

Подарунки були вручені в приміщенні УТОСу (вул. Січових Стрільців, 5). До подарункового набору увійшли: рис, гречка, олія, згущене молоко, мед, родзинки, солодощі та кавовий напій.

«Темрява – це невідомість, яка присутня в нашому житті. Я розумію, що це випробування, яке змушені нести крізь життя з гідністю. Тому, нам незрячим важливо не співчуття, а розуміння й підтримка, відчуття плеча близької людини, спільноти в якій проживаєм, спілкуємось. Відчуття єднання та віра в Бога – це те, що дає сили вірити, жити, творити», - повідомила Марія Братків, незряча з інвалідністю І групи, член УТОСу.

Також згідно з розпорядженням міського голови, 50 осіб з інвалідністю по зору, членів УТОСу, отримають одноразову матеріальну допомогу по 500 грн. кожен. На ці потреби в місті передбачили кошти в сумі 25 тис. грн.

Нагадаємо, що Українське товариство сліпих (УТОС) засноване 4 червня 1933-го року. До цього часу в Україні існувало 12 місцевих організацій інвалідів по зору, які об'єднують понад 100 осіб.

Галина Пелих

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: