В Ужгороді школярі з батьками штурмують мерію (фото, відео)

Вони протестують проти скасування осінніх канікул та вимагають зустрічі з мером, аби переконати його у помилковості такого рішення.

Мітинг розпочався о 9 ранку понеділка, 28 жовтня. Про точну кількість мітингуючих говорити важко, адже вони заполонили усю площу Поштову перед мерією, відтак число може складати до півтисячі мітингувальників.

Протест проти скасування осінніх канікул супроводжувався вигуками: "Владу на мило" та "Погорєлов, поверни осінні канікули".

Між тим, міський голова Віктор Погорєлов вирішив не виходити на спілкування з мітингувальниками. За словами його секретаря, у нього зараз нарада. Більше того, міліція зачинила зсередини вхід до мерії.

Близько 9.20 натовп кинувся до входу, фактично штурмуючи мерію. За 10 хвилин була друга спроба штурму.

Близько 9.30 до мітингуючих вийшов заступник міського голови Юрій Беляков, але замість діалогу та пояснень, чому відмінили канікули, чомусь почав посміхатися та хитати головою у такт з вигуками мітингувальників. У якийсь момент в чиновника з натовпу полетіла пластикова бутилка з водою. Після цього він знову сховався у мерії. Мітинг триває.

Нагадаємо, що сьогодні, у понеділок 28 жовтня в закарпатських, і зокрема ужгородських школярів мали розпочатися тижневі осінні канікули. Але в п'ятницю, 25 жовтня пообіді за рекомендаційним розпорядженням губернатора Ледиди ці канікули були скасовані, що викликало обурення як в школярів, так і в їхніх батьків.

p_82007_8_gallerybig p_82007_9_gallerybig p_82007_10_gallerybig p_82007_11_gallerybig p_82007_12_gallerybig p_82007_13_gallerybig p_82007_14_gallerybig p_82007_15_gallerybig p_82007_16_gallerybig

Джерело: mukachevo.net

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: