У Львові відбудеться ювілейний з’їзд молоді під гаслом «Українська молодь – Христові»

«Українська молодь Христові» запрошує всіх охочих на ювілейне святкування з нагоди 80-ї річниці першого з’їзду молоді, що відбувся у Львові у 1933 році.  Дійство відбудеться 3 листопада 2013 року.

Метою з’їзду громадської організації «Українська молодь – Христові» є не лише святкування ювілейної річниці, але й дотримання ідей Митрополита Андрея Шептицького, який і організував перший з’їзд молоді 80 років тому.

«Є зараз багато напрямків, які нам пропонують, але нема того, що нас єднає. Ми можемо належати до різних політичних партій, відстоювати різні ідеї, але якщо ми відкинемо це все і об’єднаємося довкола Христа – цієї найважливішої постаті у християнстві – це буде вірний крок», - повідомив голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ о. Ростислав Пендюк, наголошуючи на тому, що як і 80 років тому, так і сьогодні, є багато схожих тенденцій у настроях суспільства.

Як зазначив представник управління внутрішньої політики ЛМР Євген Бойко, місто всіма можливими способами сприятиме проведенню вищезгаданого заходу. Свято розпочнеться Архиєрейською Літургією у Соборі Святого Юра, яку очолить Митрополит Львівський Ігор (Возьняк).

Як повідомив Голова оргкомітету ювілейного з’їзду Роман Ковалів, потім відбуватиметься молитовна хода учасників від Собору до першого Корпусу Львівської Політехніки, де й проходитиме урочиста академія з нагоди свята.

Завершуватиме дійство концерт за участю Олександра Божика, Тараса Курчика,  Софії Федини, Оксани Мухи та інших виконавців.

Галина АНДРУСІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: