У Львові обговорять схему встановлення контейнерів для батарейок

У п’ятницю, 1 листопада, у великій сесійній залі Львівської міської ради відбудуться громадські слухання «Комплексної муніципальної програми поводження з відходами побутового електронного та електричного устаткування у місті Львові на 2013-2017 рр».

На слуханнях обговорять схему розміщення контейнерів, яка описана в «Комплексній муніципальній програмі поводження з відходами побутового електронного та електричного устаткування у місті Львові на 2013-2017 рр.». Відтак, такі контейнери для збору відпрацьованих батарейок планують встановити в ЛКП, вищих учбових закладах, районних адміністраціях та інших будівлях.

Надалі схема буде винесена на розгляд виконкому та згодом затверджена на сесії міської ради. Громадські слухання щодо цієї програми відбудуться у великій сесійній залі ЛМР 1 листопада о 15:00 год.

Нагадаємо, проект «Створення муніципальної системи поводження із відходами побутового електронного та електричного устаткування у місті Львові із використанням досвіду міста Любліна» реалізовуватиметься в рамках програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2007-2013 роки. Європейський союз виділив на проект 1,2 млн євро.

Термін реалізації проекту – 2 роки. Відтак, у січні 2014 року у місті створюватимуть систему збору відходів, тобто встановлюватимуть пункти прийому батарейок. Також за кошти проекту закуплять транспорт із спеціальним обладнанням для транспортування відходів. Наступного року планують закупити установку для знешкодження та вилучення ртуті.

Марія Юрків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: