Україна і Польща домовились активізувати співробітництво у сфері туризму

У рамках засідання українсько-польської Робочої групи з туризму Україна і Польща підписати відповідний протокол, у якому домовились активізувати співробітництво двох країн у сфері туризму.

В засіданні, що відбулося у Львові 29 жовтня 2013 року, взяли участь з української сторони – Голова Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалова, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Сергій Василенко та інші, з польської сторони – заступник Міністра спорту та туризму Польщі Катажина Собєрайска та інші.

Під час засідання робочої групи сторони визначили пріоритетні напрями подальшої співпраці, зокрема: підтримка просування туристичного продукту; організація ознайомчих поїздок для представників ЗМІ та туроператорів; обмін інформацією про інвестиції в нові проекти сфери туризму; співробітництво в галузі професійного навчання кадрів для індустрії туризму; категоризація об’єктів туристичної інфраструктури; ефективне використання в туризмі історико-культурних та природно-рекреаційних об’єктів; розвиток туристичної інфраструктури Карпат.

«Спільне проведення фіналу Чемпіонату Європи з футболу в Україні та Польщі в минулому році значно зміцнило наші двосторонні відносини у сфері туризму. Цей спортивний захід надав істотний імпульс розвитку туризму в обох країнах», – зазначив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Він зауважив, що згідно з розрахунками, виконаними  за методикою Всесвітньої туристичної організації (ЮНВТО), у 2012 році Україну відвідало понад 1 млн. 400 тис. польських туристів, а Польщу – більш, ніж 5 млн. 750 тис. туристів з України.

«Україно-польські відносини у сфері туризму рівноправно розвиватимуться й в майбутньому. Ми прагнемо підтримувати всіляку інвестиційну діяльність українських та польських підприємців. Така співпраця буде плідною для обох сторін та сприятиме розширенню туристичної бази, а також створенню нових туристичних продуктів», – сказав Олександр Вілкул.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: