В Україні відроджується хвиля антифашистської істерії, - Михальчишин (відео)

Автори альтернативного підручника з історії для 10-11 класів підтверджують ідею єдності національно-визвольних змагань та демонструють те, що війна проти окупантів була всенародною, а не справою лише кількох організацій чи середовищ.

Про це співавтор посібника, народний депутат та міністр освіти уряду ВО «Свобода» Юрій Михальчишин сказав у Львові під час презентації посібника, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо.

Михальчишин також запевнив, що книга присвячена висвітленню білих плям історії, зокрема і історії Закарпаття, яке несправедливо перебуває на периферії.

«Для українців Друга світова війна розпочалась у березні 1939 року, а не у вересні, як це прийнято вважати для інших європейських народів.

Також Михальчишин зазначив, що зараз в Україні відроджується хвиля так званої антифашистської істерії.

«Весь Львів було завішано сіті-лайтами і білбордами, які вітали нас з вами з ефемерною річницею визволення від не менш ефемерних фашистських загарбників», - сказав Михальчишин і додав, що німецькі загарбники покинули Львів набагато раніше.

Також, на думку Михальчишина, зараз спостерігається новий виток істерії у засобах масової інформації, які демонізують український визвольний рух загалом і Галичину як його арсенал зокрема.

«Тобто ми повинні були завдати контрудару і подати незаангажований погляд на події Другої світової війни», - відзначив нардеп.

Також у книзі зосереджена увага на події останніх років українського державотворення, зокрема на буремні події 90-х та 2000-х років, «які є складовою частиною нашого сьогодення», але достатнім чином не відображені у підручниках із історії, які затверджені Міністерством освіти і науки України.

«А за останні роки відбулось дуже багато – це і встановлення псевдо-ринкової економіки і побудова псевдо-демократичних інститутів держави, повна руйнація ЗСУ та військово-промислового комплексу, масова еміграція українців за кордон,. Ці явища потребують серйозного глибинного аналізу і я думаю, що учням цікаво дізнатись про той період історії, у якому вони зараз живуть», - сказав Михальчишин.

Також він додав: «Хотів би сказати, що презентація нашого видання уже сьогодні привернула увагу приватної родинної стін-газети міського голови міста Львова, яка уже сьогодні встигла опублікувати на сайті Захід.нет чергову рефлексію з приводу того, що начебто Михальчишин переписує історію. Я б хотів звичайно подякувати за такий пильний інтерес до нашої сьогоднішньої презентації і принагідно зауважити, що такі спроби пересмикування та маніпулювання фактами свідчать лише про одне – хтось дуже боїться того, що ми сьогодні із вами робимо. Мабуть, відтак, ми на правильному шляху».

Фото Сергій БОБРА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: