Сало повернувся додому під вигуки «Ганьба» (фото, відео)

Львівщина отримала нового очільника ОДА – ним став генерал Олег Сало, для якого Львівщина – не є чужим краєм. Та й для жителів області Сало не є новою фігурою, тож одразу після появи указу на сайті Президента у Львівській області думки щодо такого кадрового призначення одразу розділились. Однак у Києві прийняли рішення не затягувати процес й до Львова прилетів віце-прем’єр Олександр Вілкул, який провів коротку церемонію офіційного представлення нового губернатора.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Сесійний зал Львівської обласної ради вщент переповнили представники еліти області, а також численні журналісти.

«Сала на нари»

Олександр Вілкул зачитав указ про призначення Олега Сала головою Львівської ОДА й Віктора Шемчука – про призначення Радника Президента України Віктора Януковича. Представники окремих громадських організацій, а також представники Незалежної медіа-профспілки України одразу зустріли це викликами «Ганьба» й «Сала на нари».

DSC_8284

Витримавши паузу, Вілкул попросив тиші, а сам Сало привітав виклики спокійно й помахав при цьому рукою. Згодом у коментарі журналістам він зазначив, що «кожен із нас має певний рівень культури, який і демонструє».

Натомість зал привітав Віктора Шемчука оплесками.

DSC_8316

Львівщина економічна

Олександр Вілкул у вступному слові також розповів, що Львівщина серед рейтингу областей піднялась із 26 на 16 місце.

«За час керівництва Віктора Вікторовича, який зараз отримав відповідальне завдання – бути радником – Львівська область за вісім місяців піднялась у рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів з 26 на 16 місце. Хочу сказати, що уряд і я особисто тісно працював із Віктором Вікторовичем про багатьом питанням розвитку регіону і завжди відзначав його відповідальне ставлення до будь-якого проекту», - сказав Вілкул.

За словами Вілкула, область почала готуватись до подачі заявки на проведення Зимової Олімпіади й до 14 листопада ця заявка буде офіційно подана.

Також Вілкул наголосив, що область готується до проведення Євробаскету-2015 року і у області уже почалось будівництво мультифункціональної арени.

Також наступного року на Львівщині, на доручення Президента, буде здано у експлуатацію сучасний перинатальний центр тощо. За часи Шемчука, за словами Вілкула, також на 10 мільйонів зменшилась заборгованість із заробітної плати.

«Уряд і Президент завжди надаватиме підтримку Львівщину», - сказав Вілкул і запросив до слова Віктора Шемчука.

DSC_8299

Подяка за роботу і зізнання у любові

«Шановні колеги, дорогі дороги. Я хотів би Вас усім подякувати за ту роботу, яку ми спільно робили. У нас були великі плани, можливо, ми ще їх продовжимо робити, але хочу подякувати усім за роботу. Окрім того, я хотів би подякувати і друзям, і опонентам за те, що ми завжди знаходили спільну мову, працюючи у цьому залі, адже ми усі робили одну велику роботу», - сказав Шемчук.

Він також вибачився перед людьми із своєї команди, яких запросив на роботу до Львова.

«Я працював так, як міг і думаю, що у цьому житті ми усі знайдемо своє місце», - додав Шемчук.

На завершення Шемчук зізнався у любові до усіх присутніх й побажав Салу працювати не гірше, аніж попередня команда.

DSC_8324

"Довіра – це велика відповідальність"

Далі слова взяв новий голова Львівської ОДА Олег Село, який наголосив, що першочергове завдання – це щоб у області був добробут та спокій.

«Ця довіра – це велика відповідальність. Знаю цю область, бо я звідси. Зроблю усе можливе, щоб була співпраця із обласною радою і з усіма іншими гілками влади. Ми будемо працювати чесно і справедливо і це буде показано у найближчий термін», - відзначив Олег Сало.

DSC_8337

«Кожен із нас має свою культуру»

На брифінгу для журналістів Олег Сало наголосив, що робитиме ставку на професіоналів і професійні посадовці Львівської ОДА залишаться на своїх посадах. Після представлення, за його словами, одразу ж відбулась зустріч із Віктором Шемчуком, де той «передасть область» й у тому числі будуть обговорені можливі кадрові питання.

Також Сало наголосив, що кошти із бюджету області ніхто не буде красти.

«Ті люди, які справді мене знають – вони знають, що я працюватимуть для того, щоб тут був мир і спокій. А у кожного є культура і своє бачення», - наголосив Сало і пішов у кабінет.

DSC_8385

Олег ДОВГАНИК, фото Сергій БОБРА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: