Львівська облрада попіариться на «Нагуєвичах»

Таке рішення 31 жовтня прийняли депутати на засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради.

Зокрема, на адресу комісії надійшло звернення голови Дрогобицької районної ради Михайла Сікори, в якому він закликав депутатів сприяти наданню  надання Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі» статусу «національний».

Принагідно Михайло Сікора поінформував депутатів, що процедура надання такого статусу вказаному вище об’єкту розпочалася ще у 2006 році, коли був опублікований Указ Президента України від 27.08.2006 року «Про заходи щодо вивчення та популяризації духовної спадщини Івана Франка». На виконання цього Указу, Львівською обласною радою та обласною адміністрацією було підготовлено і подано до Кабінету Міністрів України пакет документів щодо передачі майнового комплексу Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» зі спільної власності територіальних громад Львівської області у державну власність. Окрім того, мова йшла і про його передачу до сфери управління Міністерства культури і туризму України та подальшим наданням йому статусу національного закладу.

Своєю чергою, Кабінет Міністрів України підготував проект розпорядження «Про передачу цілісного майнового комплексу Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» зі спільної власності територіальних громад Львівської області у державну власність», а Львівська обласна рада і Львівська обласна державна адміністрація у п'ятиденний термін погодила його без зауважень. На цьому розгляд питання було призупинено.

Відтак, під час учорашнього засідання члени комісії одноголосно підтримали пропозицію голови комісії Романа Ковальчука ініціювати звернення Львівської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо вирішення питання про надання Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі» статусу «національний».

Разом з тим, на засіданні комісії депутати також розглянули низку інших звернень, зокрема, щодо підтримки періодичних видань області. Комісія вирішила скерувати їх у департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської обласної державної адміністрації для опрацювання та узагальнення всіх клопотань.

Загалом депутати розглянули майже сорок питань, повідомила прес-служба ЛОР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: