Львівський лікар виступив проти міліцейського свавілля (фото)

Львівський лікар Ігор Шульган стверджує, що через дії слідчого був незаконно позбавлений права пересуватися власним автомобілем.

Слідчий вирішив вилучити авто після того як лікар не захотів з ним «домовлятися».

Історія з автомобілем почалася після ДТП 26 серпня 2013 року, яка сталося на проспекті Чорновола у Львові, поблизу клубу «Міленіум». «Коли я зупинився на світлофорі то зрозумів, що позаду щось сталося. Вийшовши, побачив, що на відстані метра-півтора позаду авто лежить мотоцикл, а діти, які їхали на ньому, опинилися під бампером машини і їх вже почали витягати. Були свідки події, сама подія була зафіксована на фотокамеру. Приїхала швидка і потерпілим було надано першу допомогу. Загалом, нічого непоправного не сталося, хіба в одного з них констатовано забій і перелом руки. Я викликав працівників ДАІ, які зафіксували ДТП, у якій я фігурував у статусі свідка».

Однак, іншої думки був слідчий Михайло Таратула, який, прибувши на місце ДТП, перевів водія автомобіля у категорію підозрюваного. «Мене скеровують на експертизу по алкоголю, а авто мені кажуть ставити на штрафмайданчик», -- розповів Ігор Шульган, який повідомив, що відразу виконав цю вимогу.

Медична експертиза не виявила алкоголю в організмі. Експерт, який оглянув автомобіль, дійшов висновку, що зіткнення не було. Тому автомобіль було повернуто власнику з умовою, що жодних дій з авто вчинятися не будуть. У міліції лікар написав пояснення з приводу ДТП.

Через деякий час слідчий повторно викликав лікаря до себе. «І каже такі слова: от, я подав документи у прокуратуру, а згідно КПК є певні процедури закриття кримінального провадження. А мені прокуратура повернула, сказавши, що там не усе зрозуміло. І що потрібно ці питання якось вирішувати».

Після запитання лікаря, яким чином це має вирішуватись, слідчий повідомив наступне: «Розумієте, якщо не вирішити цього питання, я буду змушений дати автомобіль в орієнтування і він буде доставлений на штрафний майданчик, там де він був. І він буде там стояти місяць-два, до року часу, до того часу поки це мені буде потрібно», -- розповів про дії слідчого Ігор Шульган.

Схожі запевнення почув лікар і він колеги слідчого по кабінету. «Ось така ситуація, треба це все у прокуратурі вирішити, бо прокуратура не дає «добра», -- почув лікар. Що Ігор Шульган категорично відмовився робити, сказавши, що не вбачає своєї вини у ДТП. «Ну то дамо автомобіль у орієнтування і його у вас вилучать», -- пообіцяли у міському управлінню міліції лікарю, який нічого на це не заперечив. І дійсно, через тиждень від ДАІ прийшло орієнтування на автомобіль.

Для оскарження рішення слідчого лікар вдався до послуг адвоката. Справа дійшла до суду. Вже у суді другої інстанції з’ясовується, що відповідна ухвала на вилучення автомобіля була винесена без присутності власника.

«Виявляється, що мені пропонували прийти на повторну експертизу, -- каже лікар. -- Тобто перший експерт був нікудишнім і слідчому недостатньо його висновків. І що він нібито попросив мене повторно оглянути автомобіль, і що це я нібито відмовився це зробити. Тому пішло орієнтування».

23 жовтня, колегія суддів виносить ухвалу на користь лікаря, доводячи таким чином некомпетентність правоохоронних органів. У суді було вирішено, що автомобіль таки буде надано на додатковий огляд, що і було зроблено.

«Наразі все зупинилося, — каже лікар. — Але я хочу відстояти своє, бо, певно, не єдиний, хто потерпає від схожих дій».

З цього приводу Ігор Шульган більше місяця тому звернувся до ГУ МВСУ у Львівській області, однак у встановлений законом термін відповіді не отримав.

Зважаючи на це, лікар вирішив звернутися до ЗМІ, щоби надати цій події публічного розголосу.

DSC_0676 DSC_0677 DSC_0678

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: