"Арсен" зберігав в холодильнику до 30 кілограмів протермінованої м’ясної продукції

Львівський Арсен не дотримувався температурних режимів, готуючи курятину і зберігав в холодильнику до 30 кілограмів протермінованої м’ясної продукції.

 Такі результати позапланової перевірки Держсанепідемслужби, проведеної у супермаркеті Арсен на проспекті Чорновола.

—     Курка могла бути заражена сальмонелою, але якщо би дотримувались всі температурний режимів, проводили правильну дезінфекцію всієї тари, яка є в супермаркеті Арсен, це ті порушення, що виявили, то ми би змогли запобігти виникненню спалаху, — розповіла Оксана Пушкарьова з Обласної санепідемстанції. З позаплановою перевіркою, фахівці санстанції навідались і до постачальника курятини в Арсен – фермерського господарства «Варіо курчата», що на Жовкіщині.

—     Відхилень від норм не було, тобто сальмонели в м’ясі зі забійного цеху не виявили. Але кури, якими ймовірно отруїлись люди, були з іншої партії, — додає Оксана Пушкарьова. Коли перевіряли забійний цех її в наявності вже не було. За результатами перевірки супермаркету, на власника Арсену  накладений штраф – 408 гривень, та фінансова санкція – понад 6 тисяч гривень. Окрім того, подано позов в адміністративний суд про закриття виробництва та реалізації м’яса птиці в кулінарному відділі магазину. Нагадаю, минулого тижня 30 людей зі Львівщини опинились у лікарні з отруєнням. Нездужання потерпілі пов’язували з напередодні купленими в супермаркеті Арсен курми-гриль.

ФМ Галичина

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: