Школярка з Вінниччини стала кращим кінематографістом світу (відео)

За короткометражний анімаційний мультик ”Оля-ля” 11-річну Дарину Котелянець з села Петрик Літинського району Вінниччини визнали найкращим кінематографістом світу.

Дівчинка створила мультик про свою корову Зірку. Презентувала його у німецькому місті Дрезден. Там проходив міжнародний дитячий кінофестиваль анімаційного мультфільму.

“Мультиплікатори пропонували придумати мультфільм про якесь вбивство. Я відмовилась. Задумала зробити анімацію про собак та притулок для них. Підказали, що це нецікаво і не пройде по конкурсу. Вирішила скласти сценарій про свою корову “Зірку”. Тему затвердили, бо такого в Європі ще не бачили” – згадує дівчинка.

Аби змонтувати мультик, дівчинці знадобився тиждень. Два дні ліпила героїв мультика з шматків пластиліну та робила безліч фотокадрів.

“Вийшло так:  Зірка виходить пастися на поле. Повсюди квітки, їх починає їсти. Корова вкривається ними. Потім в кадрі з’являюся я з дійничкою і дою кольорове молоко. З нього виходить на небі райдуга. До мультика склала декілька рядків пісні. Мама сказала, що мультик класний. Коли почула, що я перемогла, кричала від щастя, – додає. – Учасники з інших країн показували про вампірів, вбивства, трансформерів. Та судді вибрали веселу анімашку”.

Оцінює свою роботу у 20 тис. грн.

“Якби в нас розвивали мультиплікацію, то могла б і тут перемагати. Та поки бачу себе вокалісткою. Поступлю в Київську естрадно-циркову академію. Якщо не знайду роботи, то в приватній школі буду викладати вокал. Тоді у Дрезден якраз і їздила на конкурс вокалу і виграла гран-прі. Заодно і мультик переміг”.

Джерело:  gazeta.ua

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: