Тривають рейди комунальників з пошуку незаконних врізок у водогони

Протягом липня-жовтня 2013 року контролери відділу збуту послуг ЛМКП «Львівводоканал» виявили 83 об’єкти, власники яких незаконно підключилися до водопровідних та каналізаційних мереж.

«Від того, що деякі споживачі самостійно підключаються до каналізаційних та водопровідних мереж, ми несемо збитки, адже фактично вони користуються водою, але не сплачують за неї. Усі виявлені незаконні врізки ми від’єднуємо від водопостачання і відновлюємо надання послуг лише після реєстрації та оплати усіх робіт, пов'язаних із реєстрацією самовільної врізки. Зокрема, абонент має сплатити за весь період незаконного користування централізованим водопостачанням», - зазначили у ЛМКП «Львівводоканал».

У Водоканалі наголошують, що дешевше провести всі роботи законним шляхом, аніж потім сплачувати додаткові нарахування для відновлення постачання послуг.

Довідка

Відповідно до «Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України» (які затверджені Наказом Мінжитлокомунгоспу 27.06.2008  № 190):

п. 4.3. Забороняється будь-яке самовільне приєднання об'єктів водоспоживання до діючих систем централізованого водопостачання та водовідведення (включаючи приєднання до будинкових вводів, внутрішньобудинкових мереж або до мереж споживачів).

п. 3.2. Водокористування вважається безобліковим, якщо споживач самовільно приєднався до систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення або самовільно користується ними.

п. 3.3. У разі безоблікового водокористування виробник виконує розрахунок витрат води за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 м/сек та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу.

п. 3.11. Витрати, пов'язані з відключенням і можливою ліквідацією пристроїв (споруд), які самовільно зведені і приєднані до систем централізованого водопостачання та водовідведення, підлягають відключенню від цих систем, оплачуються їх власником.

Марія Калька

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: