Україна дозволила Chevron видобувати сланцевий газ

Україна підписала угоду про розділ продукції з видобутку вуглеводнів на Олеському ділянці.
Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, повідомляє «Інтефакс-Україна».
За словами міністра, угода про розділ продукції (УРП) між державою Україна та компаніями «Шеврон Україна Б.В.» і «Надра Олеська» було підписане у вівторок, 5 листопада, в Києві в ході засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів у присутності Президента України Віктора Януковича.
Документ був підписаний Е. Ставицьким і генеральним директором компанії «Шеврон Юроп Експлорейшн енд Продакшн» Дереком Дюпрі Магнесс.
Зазначимо, що підписання УРП дозволить розпочати роботи з пошуку і видобутку сланцевого газу на Олеській площі, розташованій на території Львівської та Івано-Франківської областей, ресурси якої згідно з прогнозом складають 2,98 трлн. кубометрів газу, а щорічний видобуток газу на цій ділянці запланований в обсязі 8-10 млрд. куб. м.
Також угодою передбачається, що на початковому пошуковому періоді компанія Chevron інвестує 350 млн. доларів у розвідку сланцевого газу у Львівській та Івано-Франківській областях. При цьому загальні інвестиції у видобуток газу можуть перевищити 10 млрд. доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: