Україна підписала офіційну Декларацію про подачу заявки на проведення зимової Олімпіади-2022

У вівторок, 5 листопада, відбулося підписання Декларації про подачу заявки на проведення в Україні зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор-2022. Свої підписи під відповідними документами поставили голова Організаційного комітету з підготовки та супроводження заявки до МОК про здобуття права на проведення в 2022 році Зимових Оліміпійських та Паралімпійських ігор Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка та міський голова Львова Андрій Садовий. Історична подія відбулася в рамках XXVIII Генеральної асамблеї Національного олімпійського комітету України.

«Наша олімпійська заявка Львова на проведення Олімпіади-2022 базується на реальних потребах регіону. 46-мільйонна Україна потребує більше спортивної та туристичної інфраструктури в Карпатах. Наша спортсмени повинні тренуватися в Україні, а не за кордоном, як і українці, які захоплюються зимовим спортом», - заявив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

Він додав, що заявка на Олімпіаду 2022 – це дещо більше, аніж просто нові спортивні об'єкти, дороги та готелі. «Львів-2022 залишить «загальнолюдську спадщину» у вигляді нових вмінь, унікального досвіду для атлетів, тренерів, журналістів та спортивних менеджерів», - резюмував голова Організаційного комітету з підготовки заявки до Міжнародного Олімпійського комітету на здобуття права на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні в 2022 році.

«10 років тому я не міг собі уявити, що буду свідком участі України у змаганні за право прийняти Олімпійські ігри. Це є підтвердженням відродження українських спортивних традицій, відродження зимового спорту та олімпійського духу. Ми створюємо можливість для майбутніх поколінь українців приєднатися до Олімпійського руху і подарувати світу нових Олімпійських чемпіонів», - сказав президент НОК України Сергій Бубка.

Міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що із підготовкою заявки на Олімпіаду-2022 все більше людей закордоном дізнаються про туристичну унікальність міста Лева. «Львів знаходиться лише за 60 кілометрів від Європейського Союзу. Така близькість Об'єднаної Європи з нашим містом дозволить залучити мільйони іноземних інвестицій, які підуть на поліпшення туристичної та транспортної інфраструктури, будуть залучені в ІТ-індустрію. А це нові перспективи для стрімкого розвитку міста, це нові робочі місця і кошти у наш бюджет», - акцентував мер Львова.

Нагадаємо, що 16 жовтня Рада регіонів, 22 жовтня Львівська обласна рада, а 24 жовтня Львівська міська рада – офіційно проголосували за підтримку заявки України на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року.

Усі олімпійські урочистості відбуватимуться у новозбудованій Арені Львів, навколо якої буде розбудовано льодові комплекси, Олімпійське містечко та медіа центр. Змагання зі снігових видів спорту проводитимуться у Карпатах. Карпатські гори є найстарішими в Європі, знаходяться поблизу Львова та фактично у географічному центрі Європи. Таке зручне природне розташування стане конкурентною перевагою української заявки.

Довідково:

Після підписання Декларації про наміри подати заявку на проведення в Україні зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор-2022, 14 листопада офіційний лист-декларацію буде надіслано до МОК. У березні 2014 року до МОК буде подано заявковий файл і гарантійні листи від НОК та керівництва міста Львова. В липні 2014 року Виконавчий комітет МОК оприлюднить список міст-кандидатів. Місто, яке прийматиме 24-ті Зимові Олімпійські ігри, оберуть в липні 2015 року на засіданні МОК в Куала-Лумпурі (Малайзія).

За більш детальною інформацією звертайтеся до прес-служби Заявкового комітету «Львів-2022» за електронною адресою [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: