Ірина Романів оглянула Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій у смт. Журавно

5 листопада заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів з робочим візитом відвідала Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій у смт. Журавно Жидачівського району.

Зазначимо, що цей медичний заклад функціонує з 1956 року та є єдиним в області такого типу. Щорічно тут лікуються близько 400 дітей.

Метою візиту був огляд стану проведення невідкладних аварійних робіт з відновлення одного із корпусів санаторію, пошкодженого пожежею ще у 2004 році.

Як розповів головний лікар дитячого протитуберкульозного санаторію, станом на 1 січня 2013 року вже відремонтовано дах пошкодженого корпусу, завершено внутрішні штукатурні роботи стін, відновлено міжповерхове покриття, загалом виконано робіт на суму 3 000 097 грн. Проте, за його словами, на сьогодні аварійно-відновлювальні роботи не здійснюються.

Ірина Романів наголосила, що потрібно терміново вирішувати питання з освоєння коштів та продовження аварійного ремонту, адже для фінансування цих робіт у 2013 році в державному бюджеті передбачено виділення 1 000 000 грн., а також 54 500 грн. в обласному бюджеті.

«Зважаючи на те, що є кошти, затверджена проектно-кошторисна документація, підрядна організація не розпочинає відповідні будівельні роботи. Тут не все гаразд в організаційних питаннях, тому й існує проблема з освоєнням коштів», – прокоментувала заступник голови ОДА.

Оглядаючи цей лікувальний заклад, Ірина Романів також звернула увагу на неналежний стан інших його корпусів, відсутність якісного освітлення території закладу. Загалом, вона наголосила на безвідповідальному та безгосподарному ставленні керівництва санаторію.

«Ми обов’язково приймемо відповідні рішення, зберемо усіх відповідальних керівників на термінову нараду для того, щоб вирішити якомога швидше усі проблемні питання із цим санаторієм», – зазначила І.Романів.

Довідка:

Кошторисна вартість об’єкту «Проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з відновлення пошкодженого пожежею корпусу обласного дитячого протитуберкульозного санаторію у смт. Журавно Жидачівського району Львівської області» становить 7 467 815 грн.

Замовником робіт є управління капітального будівництва облдержадміністрації, підрядною організацією – підприємство «Граніт» Українського товариства глухих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: