Львівська облрада співфінансуватиме "Олімпіаду Януковича"

Голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик привітав Львівщину із зробленим першим кроком і Львів став на шлях до отримання статусу міста-заявника на проведення Зимової олімпіади 2022 року. 

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо

Зокрема, під час брифінгу, який відбувся 6 листопада у Львівському прес-клубі на тему: «Що здобуде Львівщина від проведення зимової Олімпіади-2022?», Ярослав Качмарик наголосив, що Львівська обласна рада,  затвердивши 22 жовтня цього року заяву на підтримку проведення Олімпіади на Львівщині і надання статусу місту Львову міста-заявника на проведення Олімпіади, використовувала думку громади. Адже за соціологічними опитуваннями понад 80% населення Львівщини підтримує цей проект.

Водночас голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради розповів, що обласна рада зробила й інші кроки. Цей шлях почався ще з 2010 року, коли була сама ініціатива, аби Україна стала місцем проведення Зимових олімпійських ігор у 2022 році. А у 2011 році у Львівській області вже  функціонувала програма «Олімпійська надія - 2022».

«Уже є певні обґрунтування щодо можливості проведення Олімпіади на Львівщині і в Україні в цілому. Це і центр параолімпійської підготовки у Турці, який практично готовий, зі сертифікованими об’єктами, це також інфраструктура, яка була підготовлена до проведення футбольного чемпіонату. Це також і та гостинність, і бажання львів’ян бачити Зимові олімпійські ігри», – зауважив Ярослав Качмарик.

На запитання про те, скільки потрібно коштів на підготовку до Олімпіади, Ярослав Качмарик відповів, що сьогодні порахувати складно і  скільки потрібно грошей, сьогодні ніхто сказати не може.

Ярослав Качмарик сказав: ««Олімпійська надія-2022» – це національний проект, яким опікується Державна агенція інвестицій і управління національними проектами. При тому, що дуже важливо, це не лише державні гроші, в це і приватне фінансування. Отже, окрім того, що буде фінансування приватне і державне, з обласного бюджету теж буде процес співфінансування та максимальної допомоги».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: